Türkiye, Çin Seddi'ni kitaplarla aşacak

Pekin'de düzenlenen kitap fuarına katılan Türk yayıncılar, Çin Seddi'ni edebiyat ve kitaplar yoluyla aşmak istiyor.

Türkiye, Çin Seddi'ni kitaplarla aşacak
Türkiye, Çin Seddi'ni kitaplarla aşacak
GİRİŞ 30.08.2013 11:29 GÜNCELLEME 30.08.2013 11:29

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Pekin Uluslararası Kitap Fuarı, Türkiye'den de yoğun ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra, ajans temsilcileri de fuara katılarak okur ve yayıncıları buluşturdu.

Fuar kapsamında, Türkiye'nin 2014 yılında düzenlenecek Pekin Uluslararası Kitap Fuarı'na “onur konuğu ülke” sıfatıyla katılacak olmasıyla ilgili de görüşmeler yapıldı.

Fuarın bu yılki onur konuğu ise Suudi Arabistan'dı. Yoğun ilginin olduğu fuara katılan Suudi hattat ve yazarlar, Çinli kitapseverlerle buluştu.

Pekin Uluslararası Kitap Fuarı'nda Türkçe kitapların yanı sıra, Çince'ye çevrilen Türk edebiyatının seçkin eserleri de okuyucularla buluştu. Türkçe'den Çince'ye çevrilen, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur, Ahmet Murat Gülsoy'un İstanbul'da Bir Merhamet Haftası, Orhan Kemal'in Baba Evi, Avare Yıllar, Bereketli Topraklar Üzerinde ve Cemile kitapları da raflarda yerini aldı.

TÜRK YAYINCILAR DÜNYAYA AÇILDI

Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, son 10 yıldır Türkiye'de yayıncılık sektöründe büyük bir gelişme yaşandığını kaydetti. Üstün, 2008'de 800 milyon dolar olan yayıncılık sektörü hacminin, 2012 yılında 2,3 milyar dolara dayandığını belirtti. Türk yayıncıların git gide daha çok dünyaya açıldıklarını hatırlatan Üstün, Çinli yayıncıların Türkiye'ye, aynı şekilde Türk yayıncıların Çin'e ilgisinin arttığını söyledi.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Erkin Yılmaz, kitap fuarı temsilcileri ve bakanlık yetkilileriyle görüşmenin, Pekin'deki fuara katılmalarının ana gayelerinden olduğunu belirtti. Yaptıkları görüşmelerde, önümüzdeki yıl düzenlenecek fuara Türkiye'nin onur konuğu ülke olarak katılımı üzerinde durduklarını ifade eden Yılmaz, Çin pazarında çok daha iyi noktalara gelmeyi umduklarını dile getirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi