CNR Kitap Fuarı, rekor katılımla tamamlandı

Fuarı, 383 bin 187 kitapsever gezdi

CNR Kitap Fuarı, rekor katılımla tamamlandı
CNR Kitap Fuarı, rekor katılımla tamamlandı
GİRİŞ 14.03.2016 13:37 GÜNCELLEME 14.03.2016 13:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CNR Kitap Fuarı rekor katılım ile tamamlandı. Dokuz gün boyunca açık kalan fuar, 318 bin 187 kitapsever tarafından ziyaret edildi.

CNR EXPO Yeşilköy'de 4-13 Mart tarihleri arasında 9 gün boyunca açık kalan CNR Kitap Fuar’ı,  rekor katılımla tamamlandı. Geçtiğimiz yıl 318 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuar, bu yıl 383 bin 187 kitapseveri ağırladı.  ‘Engelsiz Bir Dünya’ temasıyla düzenlenen fuarda paneller, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletiler, imza günleri ile birlikte 1.000’in üzerinde etkinlik düzenlendi. Fuar kapsamında Engelsiz Dünya Platformu tarafından organize edilen “9 Dakikada Engelsiz Dünya Platformu Gönüllüsü Ol Eğitim Programı”, “Kör Topal Konferanslar”, “İşaret Dili Şarkı Etkinliği”, “Özel Canlandırma”, “Sessiz Konferans” gibi etkinlikler dikkat çekti. Engelli yazarlar tarafından yazılan kitaplara okuyucular özel ilgi gösterdiler.

Fuara, imza günleri, okur ve yazar buluşmaları kapsamında Talha Uğurluel, Tarık Tufan, Aydın Altay, Kemal Özer, Yıldırım Örer, İbrahim Paşalı, İbrahim Tenekeci, Sefa Saygılı, Hasan Aycın, Cemal Şakar, Ahmet Altay, Yavuz Bahadıroğlu, Şafak Güçlü, Nehir Aydın Gökduman, Aykut Ertuğrul, Sedat Demir, İsmail Kılıçarslan, Furkan Çalışkan, Güray Süngü, Abdurrahman Dilipak, Tuna Kiremitçi, İhsan Şenocak gibi yüzlerce yazar katıldı. Başta Prof. Dr. Canan Karatay ve Elif Büşra Doğan olmak üzere pek çok yazarın imza gününde izdiham yaşandı. Bu yıl sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Semavi Eyice, CNR Kitap Fuarı’nda "Onur Yazarı" olarak yer aldı.

Çocuklar ve yetişkinler aradığını CNR Kitap Fuarı’nda buldu

Uluslararası kimliği ile bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen CNR Kitap Fuarı’na okuyucuların yoğun ilgi göstermesi yayınevlerini memnun etti. CNR Kitap Fuarı, aralarında Alfa, Martı, İnsan, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Tübitak, Profil, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Yakamoz, Dergah, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Semerkand, Damla, Büyük Doğu, Nobel, Tezkire, Diyanet, Sedir, Pegasus’un da bulunduğu 600 markanın katılımı ile düzenlendi.

Fuarda, çocuk bilim kitapları, Hasan Ali Yücel klasikleri, modern klasikler, Sineklerin Tanrısı, Beynini Eğit, Satranç, Harry Potter, Assasin’s  Creed, Bizim Okul Bir Acayip, Saftirik, Otomatik Portakal, Vincent Serisi, Suç ve Ceza gibi kitaplar çocuklar tarafından talep gören eserler arasında yer aldı.  Orhan Pamuk’un Kırmızı Saçlı Kadın kitabı başta olmak üzere tüm kitapları, Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna, Osmanlı Şiir Antolojisi, Cemal Süreya ve Orhan Veli’nin tüm şiirlerini içeren kitaplarına da yetişkin okurlar ilgi gösterdi.

CNR Kitap Fuarı’nda sahaflar bölümündeki kitapçılar da tarihe tanıklık eden birbirinden değerli kitaplarla dikkat çekti. Popüler kültürden uzakta kalarak yıllanmış kitapları stantlarında sergileyen sahaflar, Cemal Süreya’dan Nazım Hikmet’e, Ahmet Arif’ten Ahmet Hamdi Tanpınar’a, Orhan Hançerlioğlu’ndan Çetin Altan’a kadar birçok kitabın ilk baskısını sergiledi.

CNR Holding ve Basın Yayın Birliği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği desteğiyle gerçekleştirilen fuar,  19 ülkeden 104 yayınevine ev sahipliği yaptı. Filistin, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Arap yayıncılar CNR Kitap Fuarı’nda Türk yayıncılar ile bir araya getirilerek, karşılıklı anlaşmalar yapmaları sağlandı. Bu anlaşmalar neticesinde birçok Türk yazarın toplamda 150 eseri Arapça'ya çevrilerek, Arap okuyucularla buluşturulacak. 

YORUMLAR 1
  • akın 8 yıl önce Şikayet Et
    Resimdeki kadın, "din düşmanı" dediğiniz Cumhuriyet gazetesi yazarı değil mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı