Serseri kitaplar okur peşinde

Nevşehir'de geziniyorsanız, otobüs durakları, ATM makineleri, pastane vesair mekanlarda sahipsiz kitaplar görürseniz şaşırmayın, alın, okuyun

Serseri kitaplar okur peşinde
Serseri kitaplar okur peşinde
GİRİŞ 18.02.2012 15:34 GÜNCELLEME 18.02.2012 15:34

Yücel Velioğlu'nun haberi

Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okula bağış olarak gelen kitapları, ''Serseri Kitap Kampanyası Projesi''yle ilçedeki otobüs durakları, ATM makineleri, pastane ve eczane gibi yerlere bırakarak, kitap okuma alışkanlığını ve paylaşımını artırmayı hedefliyor. 

Okulun Sosyal Dayanışma ve Destek Kulübü üyesi öğrencileri, ''Serseri Kitap Kampanyası'' adını verdikleri proje ile okula bağış olarak gelen kitapların daha fazla insana ulaşması için ''bilinmedik bir yolculuğa'' çıkıyor.

Öğrenciler, okulda kurulan komisyonun onayından geçen kitaplar, üzerine ''Alabilirsiniz'' yazıldıktan sonra Ürgüp'te belediye ve kaymakamlık binasına, otobüs duraklarına, ATM makinelerinin önüne, ticari taksilere, eczane, pastane ve bakkallara bırakıyor.

Kapağında ''Alabilirsiniz'' yazan onlarca kitabın ilk sayfasında ise ''Kapadokya Meslek Yüksekokulu Sosyal Dayanışma ve Destek Kulübü'nün okumayı alışkanlığa dönüştürmek amacıyla başlatmış olduğu Serseri Kitap Kampanyası Projesi kapsamında ulaştığınız bu kitaplar, sizin aracılığınızla bilinmedik bir yolculuğa çıkıyor. Siz de ulaştığınız bu kitabı, istediğiniz bir yere bırakıp birçok okuyucuya ulaşmasına vesile olacaksınız. Kampanyamıza katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz'' notu yer alıyor.

Projenin koordinatörü öğretim görevlisi Ayfer Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi geçen yıl başlattıklarını, geri dönüşlerin olması dolayısıyla bu yıl yeniden gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Ürgüp'te bazı yerlere öğrencilerin kitapları bıraktıklarını ve bu kitapların elden ele ilçede dolaşmaya başladığını söyledi.

Coşkun, projenin amacının kitabı bireysellikten çıkarıp topluma yaymak, sosyalleşmeyi sağlamak ve paylaşım duygusunu ortaya çıkarmak olduğunu belirtti.

Kulüp üyesi olan aşçılık bölümü öğrencisi Özlem Meydan da kitapları Ürgüp'te, eczane, belediye, kaymakamlık ve ATM makinelerinin önüne bıraktıklarını dile getirerek, daha sonra bıraktıkları bu kitapları alıp okuyanların başka yerlere de bıraktıklarını gördüklerini kaydetti.

Öğrencilerden Fırat Tiner ise kitapları topladıktan sonra okulda oluşturulan bir komisyon tarafından filtreden geçirildiğini ve çok hassas davranıldığını belirterek, kitapların hiç birinde siyasi, ideolojik veya yanlı yayınlar olmadığını söyledi.

Kitapları herkesin okumasını istediklerini anlatan Tiner, ilk olarak 5 arkadaş 7'şer kitap dağıttıklarını, daha sonra geri dönüşlerin olduğunu, projenin iyi yönde yürüdüğünü fark edince tekrar yeni kitapları başka yerlere bıraktıklarını kaydetti.

Kitabı gördüğü bir otobüs durağından alan Mine Aslanboğa (20) da kampanyayı çok faydalı bulduğunu ve kampanya sayesinde bir kitabı sadece bir kişinin değil onlarca kişinin okuma imkanı elde edeceğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek