Cumhurbaşkanı'nı dinledi patron oldu

Bingöl’de Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu 28 yaşındaki Esma Berdibek, atanamayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Herkes atanmak zorunda değil, herkes memur olmak zorunda değil" düşüncesine katılarak ticarete atıldı.

GİRİŞ 09.03.2018 10:58 GÜNCELLEME 09.03.2018 13:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

2013 yılında Kars Kafkas Üniversitesi Fen Bilgisi öğretmenliğinden mezun olan 28 yaşındaki Esma Berdibek, 5 yıl sınavlara çalışıp atanamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Herkes atanma zorunda değil’ düşüncesine katılarak ticarete atılma kararı aldı. Ailesinin de desteğini alan Berdibek, devlet kredilerinden yararlanıp süt ve süt ürünleri satan bir işletme yeri açarak başına geçti.

Atanamayınca ticarete atılmayı düşündüğünü aktaran Esma Berdibek, "Ne üzerine iş yeri açayım diye düşündüm. Bingöl küçük bir şehir ve hayvancılık ile uğraşan insanlarımız çokça mevcut. Ailemin de desteğiyle bir iş yeri açtım.

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında ‘Herkes atanmak zorunda değil, herkes memur olmak zorunda değil’ düşüncesine bende katılıyorum. Tabi ki devletimizin desteğiyle vatandaşlarımız bunu gerçekleştirebilir. İnsanlarımızın da bu konuda biraz aktif olmaları gerekiyor. Bunun içinde çeşitli kurslar ve destekler var. Biraz araştırma yapmalılar, girişimcilik kurslarını fırsat bilsinler” dedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Atanamayan birçok öğretmenin olduğunu belirten Berdibek, meslektaşlarına bir de çağrıda bulundu.

Devletin birçok kurs ve destekte bulunduğunu anımsatan Berdibek, “Atanamayan öğretmenler arkadaşlarımı da birkaç şey söylemek istiyorum. Tek başlarına belki bir şeyler yapıp cesaret edemezler, tanıdıkları, çevrelerinde bulunan arkadaşlarıyla birlikte devletimizin sağlamış olduğu kurslara gidip girişimcilik belgelerini alırlarsa akıllarında olan iş yerlerini açma fırsatına sahip olacaklardır. Yerimizde oturup atanamıyoruz diye ağlamak yerine biraz da fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için de çabalamamız gerekiyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • hacı mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu devirde en zor iş patron olmak,Allah yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • sami cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    helal kardesimize
    Cevapla
  • Abou 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar öğretmen olanlara sesleniyorum ben çok iyi öğretirim diyenler özelde çalışsın.Tum mesleklerde garanti yok
    Cevapla
  • Tarif 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek tarih öğretmenliğini kapat. ben belki bilgi birikimim arttırmak için tarih öğretmenliği okumak istiyorum. Kimse bölümleri kapatmamalı. İş için okuyorsan atanmak için onun gereğini yap. Ne demek kapat.
    Cevapla
  • yanlış 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz bile faydasız ilimden Allah a sığınıyor neden 4 yıl üniversite 5 yıl KPSS 9 yıl vakit kaybettirdiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle