Türk mühendis yaptı! Benzin fiyatı yarıya inecek

Balıkesir’in Edremit ilçesinde araştırma geliştirme yapan bir firmada dizel ve benzinli araçlar için daha çevreci, daha verimli, daha ucuz ve milli bir akaryakıt geliştirildi. Benzin ve mazottan yüzde 50 daha tasarruflu olan yakıtın bir litre mazotun fiyatını 3 liraya kadar da indirdiği belirtiliyor.

GİRİŞ 01.12.2018 13:58 GÜNCELLEME 01.12.2018 15:50
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye’de bir çok buluşa imza atan AR-GE firması sahibi Faruk Durukan, son olarak dışa bağımlılık oranının yüksek olduğu akaryakıt sektöründe çalışmalar yaptı.

 

 

Çalışmalar sonucunda geliştirilen iki cins akaryakıt hem dizel motorlar için hem de benzinli araçlar için kullanılabiliyor.

 

 

 

Emisyonu yüzde 50 azaltıyor

Yeni geliştirilen yeni akaryakıt ile araçların emisyon değerlerinin yüzde 50 civarında azaldığını ifade eden Durukan, araçların performanlarında da önemli bir artış olduğunu söylüyor. Yerli imkanlar ile Türkiye’de geliştirilen ve üretilen yeni yakıt aynı zamanda fiyat oranıyla da benzeri ürünlerden daha ucuza mal edilebiliyor.

3 liraya kadar indiriyor

Çalışma hakkında bilgi veren Faruk Durukan, “Bu elde ettiğimiz yeni bir yakıt türüdür. Bu mazota göre şu an yüzde elli daha tasarruflu olmakta. Dünyada bir ilktir. Çevre dostudur.

Tam yanmayı sağladığı için havaya monoksit gazını bırakmıyor. Böylelikle yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Bu gün 6 lira gibi düşündüğümüz bir litre mazotu 3 liradan kullanabiliyorsunuz.

Artı olarak tam yanmayı sağladığı için hava kirliliğinin de sonu olmuş oluyor. Bu çalışma için patent başvurularında da bulunduk. Testlerde yanma farkının yarı yarıya olduğu çok açık bir şekilde görüldü. Bu sadece araçlar için değil gemiler için, enerjinin çok kullanıldığı traktörler için, bir çok alanda yüzde elli tasarruf sağlayacak” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 59
  • mahir acar 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel işi gücü birakalım hemen geliştirelim bundan daha iyi haber varmı
    Cevapla
  • memur 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan mutlu oluyor, inanmak istiyor ama hep fos çıkıyor, eğer patenti aldıysa neden üretime geçmiyor, sorun ne, bu trilyon dolar değerinde bir şey, neden para kazanmaya başlamıyor, devletin kurumları yada bilim adamları yalancılar ile doğru söyleyenleri ortaya çıkarsın, yalancılar cezalandırılsın, doğru söyleyenler desteklensin, bence bu yalan
    Cevapla
  • zekha 5 yıl önce Şikayet Et
    hep diyorlar başka bişeyde olucakmı acaba
    Cevapla
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz devrim gibi haberler hep çıkıyor sonra aslı astarı kalmıyor.niye böyle oluyor acaba anlamıyorum.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ayne öyle. ben de hep merak ederim bunu. gaz mı veriyorlar nedir. eğer bu haber doğruysa al bu adamı ver imkan. geliştirsin. tüm araçlara uygulayalım. sonra patent alıp dünyaya satalım. ama nerdeeee.
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 5 yıl önce Şikayet Et
    Teknik olarak açıklamada boşluklar var. Mevcut sistemde hem dizel motorlarda hem de benzinli motorlarda kullanılacak bir yakıt yapılamaz. Motorların yapıları farklı. Benzinli motorlar ateşlemeli motorlardır. Dizel motorlar ise hava yakıt karışımının sıkıştırılması sonucunda patlama yaparlar yani bir ateşleyici yoktur ve motor yapısı buna göre güçlüdür. Bunun için de her araç nasıl adblu ya uygun değilse yine bu arkadaşın yaptığı da uygun değildir. Bilimsellikten uzak ve her aracı genelleştirerek yapılan açıklamalar inandırıcı olmaktan uzak olmuşlardır şu ana kadar. Bu kulaklar her araca uygun ne mıknatıslı ne borlu sistemler duydu.
    Cevapla
  • izmirli 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş sen chp lisin galiba,okumadan dinlemeden kılıçdaroğlu gibi hemen muhalefetsin,hahaha
    Cevapla
  • Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım iki farklı yakıt türü geliştirmiş benzine ayrı mazota ayrı. Haberi tam okumakta fayda var.
    Cevapla
  • Vatandaş. 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatli okursan kardeş. Dizel ve benzinli için iki ayrı cins yakıt geliştirildi diyor. Önce okumayup anlamayı bir öğrenelim.
    Cevapla
  • esved 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı tekrar okumanı tavsiye ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle