Poşet paralı olunca işleri ikiye katlandı

Tokat’ın Niksar ilçesinde 25 yıldır bez çanta imalatı yapan 38 yaşındaki Aziz Bostancı, alışverişlerde paralı poşet döneminin başlamasıyla işlerinin yüzde 100 oranında arttığını söyledi.

GİRİŞ 06.01.2019 09:15 GÜNCELLEME 07.01.2019 08:54
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Doğada çözülmesi uzun yıllar alan naylon poşetlerin kullanımının azaltılması amacıyla 1 Ocak 2019’da yürürlüğe giren uygulama ile poşetlerin 25 kuruş ücretlendirilmesine farklı tepkiler gelirken, bez çanta imalatçısı 38 yaşındaki Aziz Bostancı’nın ise yüzünü güldürdü.

 

 

Niksar’da 25 yıldır çadır, branda ve bez çanta dikimi yapan, 38 yaşındaki işletmeci Aziz Bostancı, paralı poşet döneminin başlamasıyla birlikte işlerinin ikiye katlandığını söyledi.

 

 

İmal ettiği bez çantaları birçok il ve ilçeye toptan ve perakende olarak satış yaptığını belirten Bostancı şunları söyledi:

“1 Ocak 2019 tarihi itibariyle marketlerde paralı poşet dönemi başladı. Paralı poşet dönemi başladığı için bizim üretmiş olduğumuz bez çantaların talepleri biraz daha fazla yoğunlaştı. 25 yıldır bu çantaları dikiyorduk, daha öncede çanta satışlarımız iyiydi ama 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren talepler daha fazla arttı işlerimizi ikiye katladık. Dikmiş olduğumuz bez çantaları perakende ve toptan olarak satmaktayız. Satmış olduğumuz çantalar gayet kalitelidir. Plastik poşetler gibi tek kullanımlık değildir. Paralı poşet dönemine geçtikten sonra satışlarımız daha da arttı. Sattığımız bu çantaları perakendenin yanı sıra toptan olarak da Tokat’a, Erbaa’ya, Amasya’ya, Nevşehir gibi değişik şehirlere göndermekteyiz, alanlarda gayet memnun. Fiyatı 3 TL’den satılmaktadır, gayet kullanışlıdır bir kerede kullanılıp at değil devamlı kullanma ihtiyacını karşılamaktadır”

Markette plastik poşete para vermemek için daha kullanışlı olduğu bez çanta almaya gelen Faruk Güngör, plastik poşete 25 kuruş vermektense bez çanta almanın daha avantajlı ve kullanışlı olduğunu belirterek; “Dün alışveriş yaptım marketten, 25 kuruştan poşet vermeye kalktılar benimde zoruma gitti bu devirde bu krizde bende bu şekilde bez çanta almaya karar verdim 3 TL’ye, bunu da yıllarca kullanırım bundan iyisi can sağlığı” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    peki pazarlarda naylon poşet kullanımını niye yasaklamadılar,öyleki pazarda yarım kilo öteberi bile poşete konup veriliyor.marketlerin yüz misli naylon poşet tüketiliyor.
    Cevapla
  • Melek Aktaş 5 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakınca millet bu poşet, plastik, naylon olayını anlamamış görünüyor. Pikniğe gidince, dağda bayırda, çöp olmayan yerlere ne atarsanız atın çevre kirliliğine sebep olur. Çöpünüze attığınız poşet, plastik, naylon vb dönüşümle tekrar kullanılabilir hale getirilir. Şu durumda eğer biz temiz bir millet olup her yeri market poşetleriyle kirletmemiş olsaydık, bugün bunları konuşmazdık. Poşet yasak olarak algılanmış, yasak değil. Sadece günlük kullanımda miktarının azaltılmasına yönelik bir tedbir alındı. zamanla alışırız.
    Cevapla
  • Gurbet 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya daki cöplerin ne sekilde toplanip, bu cöplerden yararlanildigini örnek almaliyiz.
    Cevapla
  • Mecun 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki marketlerdeki naylon posetdeki ürünleride kaldirabilecekmisiniz onlarda doğal olarak naylon
    Cevapla
  • kullan 5 yıl önce Şikayet Et
    yasaklanmıyor ki. illa da ben poşet kullanacağım diyorsan poşetin parasını verip alabiliyorsun. Plastiği hayatımızdan çıkaramayız, bilgisayardan oyuncağa ,ev eşyasından üretim araçlarına kadar her şeyde kullanılır. Önemli olan piknik yapmaya gittiğin yere atma
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam ürünlerin poşetleri de naylon diyor, bu durumda doğal oalrak yani normal anlamında yazıyor bunu, ama cevap poşetin doğal olması olarak algılanıyor. Daha iyi okuyalım.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlis naylon zararli dogal degil
    Cevapla
  • Taha 5 yıl önce Şikayet Et
    Bez gibi durmuyor bana plastik gibi geldi
    Cevapla
  • Letaif 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence de plastik.Ama diğer poşetler gibi bir defa kullanılıp atılmaz.Yıllarca kullanılabilir.Gençliğimde deriden mamul bir alışveriş çantam vardı.Yıllarca işime yaramıştı.
    Cevapla
  • Barış 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla herkes bez çanta diyor da bu bezin içeriği bilinmiyor, %100 pamuk evet doğada kolay çözünür ama polyester benzeri sentetik kumaşlar ucuz ve sağlam olur, tercih sebebidir. Ve doğada daha zor çözünür. Plastik gibi petrol türevidir. Bence kimse pamuk yapmaz millet boşa eziyet çektiğiyle kalır.
    Cevapla
  • kapiş 5 yıl önce Şikayet Et
    sen o çantayı kolay kolay pikniğe gittiğin yere atıp gitmezsin . çöpe atarsın eskiyince. o zaman da dönüşüme gider. sonuç çevreyi kirletmemiş olacaksın. yani poşetin paralı olması poşet kullanımını dolayısıyla çevre kirliliğini azaltmış olacak
    Cevapla
  • Sena 5 yıl önce Şikayet Et
    Her gün milyonlarca plastik poset cope gidiyor ama bu cantalar kaybolana, zarar gorene vs. Kadar insanlar bunlari kullanacak. Dedigin maddelerden giysi vb cok sey var ona bakarsak. Bu kafayla insanlarda doga bilinci beklemek zor. Kar kardir arkadaslar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle