Babası için üretti, ihracatına başladı

İstanbul'da babasının yaralarını tedavi etmek için krem üretirken dermokozmetik alanıyla tanışan Aylin Kaya, KOSGEB'den aldığı destekle büyüttüğü firmasında şu anda 88 kişiye istihdam sağlıyor.

Babası için üretti, ihracatına başladı
Babası için üretti, ihracatına başladı
GİRİŞ 15.01.2020 12:53 GÜNCELLEME 15.01.2020 12:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Uluslararası bir firmada satış müfettişi olarak görev yaptığı sırada  babası beyin felci geçiren ve yatağa bağımlı hale gelen Kaya, bu süreçten sonra  tüm ilgisini ailesine yoğunlaştırdı.
 
Babasının yatağa bağımlı hale gelmesinin ardından vücudunda oluşan  yaraların tedavisi için yurt içi ve dışından ürünler getiren Kaya, daha sonra  annesiyle birlikte krem yapmaya karar verdi. Ürettikleri kremle babasında  iyileşme gözlemleyen Kaya, çevresinde aynı hastalıkla uğraşan kişilere de bu  üründen verdi.
Çok fazla talep alması ve bazı hastanelerin de kremle ilgili  kendisiyle görüşmesi üzerine şahıs firması kuran Kaya, dermokozmetik alanına  giriş yaptı. KOSGEB desteğiyle işlerini büyüten Kaya, 88 kişiye istihdam  sağlarken 2019 yılında da ürünlerini 3 ülkeye ihraç etti.
 
Kaya, yaptığı açıklamada, babasının yatalak olmasından  dolayı vücudunda yaraların oluştuğunu, onun daha rahat edebilmesi için formüller  aradıklarını belirtti.
 
Kremin, ticari olarak değil sadece babasının daha iyi olması için  verdikleri uğraş sonucu ortaya çıktığını dile getiren Kaya, "Biz yakın çevremize  bunu deneyince ve iyi sonuçlar almaya başlayınca bambaşka bir boyuta ulaştı.  İnsanlar ikinci, üçüncü kez istediklerinde para teklif etmeye başladılar. Ticari  adımı da önce bir hastanenin deneyimlemesi ve olumlu sonuç alması üzerine sipariş  vermesiyle attık. Bunun üzerine ben de şahıs firması kurdum." dedi.
 
"Önemli olan vazgeçmemek"
 
İşinden ayrıldığını ve tüm enerjisini dermokozmetik alanına verdiğini  anlatan Kaya, ilk olarak kremin patentini ve gerekli izinlerini aldığını aktardı. 
 
Başlarda olumsuzluk yaşadığını ancak hiç vazgeçmediğini söyleyen Kaya,  şöyle konuştu:
 
"KOSGEB girişimcilik programlarına ve seminerlerine katıldım. Şirketim  girişimcilikle büyüyen de bir yer.  Tek başına her şeyle ilgilenirken daha sonra  benimle birlikte yaptığımız işe ve ürünlerimize inanan çok iyi yol arkadaşlarım  oldu. O süreçte olumsuz deneyimlerim de oldu ama asıl önemli olan vazgeçmemek.  Demokozmetik alanında faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Şu anda 25 ürünümüz var ve  çalışmalarımıza devam ediyoruz."
 
3 ülkeye ihracat
 
Serüveninde 5 yılı geride bıraktığını ifade eden Aylin Kaya, 2019  senesinin ise kendileri için kırılma noktası olduğunu dile getirdi.
 
İlk kez Almanya, Dubai ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine de ihracat  yaptıklarını belirten Kaya, şunları söyledi:
 
"Birçok ülkeyle de irtibat halindeyiz. Meyve vermek üzere olan birçok  projemiz var. Burada en büyük güç, manevi güç. Bütün buluşlar duyguyla başlar.  Biz yola babamızın yarasını iyileştirme çabasıyla çıkmıştık ama iş bambaşka bir  hale geldi. Konuyla ilgili hiçbir fikrim ve bilgim olmamasına rağmen o  girişimcilik ruhuyla şu anda bulunduğum konuma geldim. Girişimcilik düşünen  kadınlarımız da korkmadan devam etsinler. Üretmek zorundayız, üretmek bizi  geliştirecek tek şey."
 
Ürününe güveninin tam olduğunun altını çizen Kaya, "Rahmetli babam  için çabalarken Allah bana böyle bir fırsat sundu. Şimdi hedefim dünyaya açılmak,  Türk kadınının gücünü, becerisini herkese göstermek. Allah'ın izniyle de bunu  ekip arkadaşlarımla birlikte başaracağız." dedi.

YORUMLAR 7
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    faizli bankadan da kredi çekeydi tam olurdu...
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    bizi bu yabancılar yüzyıldır korkutuyor Türk milleti yapamaz vs diye .. eminim her alanda onları geçeriz istersek çalışalım.. Türkün çalışkanlığı , pratikliği ve zekası hiç girmediğimiz alanlardada onları geçeceğimizin garantisidie
    Cevapla
  • Hollandadan 4 yıl önce Şikayet Et
    iste bizim turk milletimiz bu beee helal bacim yolun acik olsun devlete boylelerin cok katkisi var ayni nusr et gibi
    Cevapla
  • kemal narin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle