Tanesini 1 lira 10 kuruş! 1 milyon adet ihraç etti

Antalya'daki bir çiftlikte canlı yem amacıyla üretilen tanesi 63 kuruş ile 1 lira 10 kuruş arasında değişen çekirgeler, yurt dışında yoğun talep görüyor.

GİRİŞ 05.02.2020 12:48 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki canlı yem ihtiyacını karşılamak için 17 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığının izniyle Antalya'da böcek çiftliği kuran Selami Gökgöl, çekirge, morio kurdu, un kurdu ve cırcır böceğinin de aralarında bulunduğu 12 çeşit böcek üretiyor.

 

 

Üç arkadaşıyla başladığı böcek üretimine tek başına devam eden Gökgöl, üretim kapasitesini her geçen yıl artırıyor.

ÇEKİRGEYE TALEP ÇOK FAZLA

 

 

Gökgöl, AA muhabirine, ürettikleri böcekler arasında yurt dışında en fazla çekirgeye talep olduğunu söyledi.

Yılda 1 milyon çekirge ürettiklerini ve bunların tamamını ihraç ettiklerini aktaran Gökgöl, "Çekirgeleri Almanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Hedefimiz ekmeklerinde çekirge kullanan Finlandiya gibi farklı ülkelere de ihraç yapmak. Kuveyt'ten de müşterilerimiz var, hatta orada böyle bir tesis kurmamızı istiyorlar ancak biz böyle bir talebe sıcak bakmıyoruz." diye konuştu.

ÜRETİME ÖZEN GÖSTERİLİYOR

Avrupa standartlarında üretim yaptıklarını anlatan Gökgöl, çekirgelerin yetiştirildiği tesisi sık sık dezenfekte ettiklerini ifade etti.

Yurt dışında bazı ülkelerde çekirgeyi insanların da tükettiğine değinen Gökgöl, çekirgelerin müşteri portföyünü yabancıların oluşturduğunu kaydetti.

Çekirgenin fiyatlarının boyutuna göre farklılık gösterdiğini belirten Gökgöl, "Yetişkin bir çekirge 1 lira 10 kuruş, orta boy 88 kuruş, bir boy küçüğü 77 kuruş, yeni doğmuşlar ise 63 kuruştan alıcı buluyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • edmond dantes 4 yıl önce Şikayet Et
    kuzinede çıtır çıtır kestane gibi pişirip katur kutur çatur çutur duzlayıp cips popkorn niyetine ne yenir beaa. aradada sarmısaklı yoğurda, ezmeye batıracak oooh mis mis
    Cevapla
  • gurbetci melos 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil bir is almanyaya peynir sucuk sokulmuyor ama cekirge sokuluyor bu daha cok virus tayiyan mahluk birde övünüyor yedim diye irenc
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    aman deyip tesis sağlamdır inşaAllah :D eğer bir şekilde kaçarlarsa ülke olarak bir de kıtlık yaşarız :D
    Cevapla
  • kırımlı 4 yıl önce Şikayet Et
    BİNLERCE YIL ÖNCE Mısır, Roma...Afrika halkları boşun mı "TANRININ LANETİ " İSMİ KOYMUŞLAR ...bulut halinde geçtikleri yerde bir şey kalmazmış...binlerce insan açlık ve hastalıktan yok olmuş. Bu açgözlülük para hırsı kaça patlar acaba...para değil hayat
    Cevapla
  • Sehrazat 4 yıl önce Şikayet Et
    Cegırge eskı caglarda hastalık tasıyan bır mahlukattı ustelık bugdag tarlalarını talan eden de onlardı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle