Kredi çekenler dikkat! Kesinlikle başvurun

Kahramanmaraş 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir bankanın konut kredisi kullanan tüketiciden aldığı dosya masrafı ve yapılandırma ücretinin iadesine karar verdi.

Kredi çekenler dikkat! Kesinlikle başvurun
Kredi çekenler dikkat! Kesinlikle başvurun
GİRİŞ 14.01.2014 22:53 GÜNCELLEME 14.01.2014 22:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tamer Üstüner, bir bankadan aldığı 90 bin lira konut kredisinden "Dosya masrafı ve yapılandırma ücreti" adı altında bin 100 lira talep edilmesi üzerine, Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine şikayette bulundu. Başvuruyu değerlendiren heyet, bankanın söz konusu ücreti tüketiciye iade etmesi yönünde karar aldı.

Karara itiraz eden banka ise konuyu yargıya taşıdı.

Kahramanmaraş 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden görülen davanın ikinci duruşmasında, tüketici haklı bulunarak söz konusu ücretlerin iadesine karar verdi.

Üstüner, yaptığı açıklamada, mahkemenin tüketiciyi haklı bulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kararı, konut kredisi kullananlar için emsal olarak değerlendiren Üstüner, "Türkiye'nin farklı kentlerinden bu karar için arayanlar var. Benimle aynı durumda olanlara 'dava açın' diyorum çünkü bu emsal kararla kazanma şansları çok yüksek" dedi.

Avukat Ahmet Baykuş ise haklı olduklarını ispatlamak amacıyla mahkemeye Yargıtay içtihatlarını sunduklarını belirtti.

Benzer durumda olanların bu kararı ilgili tüketici hakem heyeti ve mahkemeye iletebileceklerini aktaran Baykuş, "Kazandığımız bu dava, konut kredisi kullananlar için emsal teşkil edecek. Dolayısıyla herkes korkmadan hakkını arayabilir. Artık konut kredisi kullananlar için emsal karar var, hiç kimse çekinmesin" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    BANKALAR BELA. Bir de 444'lü labirent telefonlar vasıtasıyla milleti kandırarak aldıkları paralar var ki akıllara ziyan. Son zamanlarda telefonla milleti dolandıran üçkağıtçılardan hiçbir farkları yok. Telefonla arıyorlar, size ürünlerini öyle anlatıyorlar ki onaylamak zorunda kalıyorsunuz. Oysa size herşeyi doğru dürüst anlatmıyorlar. İş işten geçtikten sonra da "onay" verdiniz diyerek paraları cebe indiriyorlar. Bankalar Türkiye'nin başına büyük bir beladır, bir türlü kontrol altına alınamıyorlar. Sonumuz hayır olur inşallah!
    Cevapla
  • kudret ceylan 10 yıl önce Şikayet Et
    AMAN DİKKET.. Tavsiyem AKBANKTAN kıredi almayında .hangi bankadan kıredi alırsanız alın..neden.Bırakın dosya masrafını.şu bu .masrafı..verdiği krediden.işletme adı altında.her altı ayda 55.tl alıyor. aman yaklaşmayın.
    Cevapla