Aşk olsun diye, ‘Aşkolsun'

“Tarihler boyu çekilen her acıdan, ıstıraptan, başarısızlıktan, ihanetten ya da ayrılıktan ‘aşk'ı suçlu bulmamız yanılgısından uyanmamız gerektiğini hatırlamak ve hatırlatmak için ‘Aşk olsun'u yazdım” diyor yazar Yelda Cumalıoğlu.

Aşk olsun diye, ‘Aşkolsun'
Aşk olsun diye, ‘Aşkolsun'
GİRİŞ 18.11.2013 15:22 GÜNCELLEME 18.11.2013 15:39

Destek Yayınevi etiketiyle okuyucusuyla buluşan "Aşk olsun" isimli kitapta, Yelda Cumalıoğlu; "huzurun kıymetinin huzursuzlukta olduğu, kederin asaleti gibi..." yani her şeyin zıddı ile değerli olduğu halde, aynı şeyin aşk için geçerli olmadığı" nı  anlatıyor.

"Her şey zıddıyla sınanır ve bu yüzden de her şey zıddıyla daha kıymetlidir. Ancak "AŞK"ın zıddı nedir? diye sorarsanız aslında zıddı olmayan tek şeydir AŞK… Çünkü "AŞK" yaratanın kendisidir ve yaratanın bir zıddı yoktur. İnsan AŞK evrenine zaten AŞK olarak doğar. AŞK'ın içine doğup aşksızlıktan yakınmak insanın kendisine karşı icat ettiği en büyük hiledir. Aşksızlığın var olması imkansızdır. Sen başlı başına bir aşkken, bu evrende aşk arayışı içinde olmak büyük bir yanılsamadır" diyen Yelda Cumalıoğlu; kitabı yazarken sadece kendi fikir ve yorumlarını değil, bugüne kadar pek çok insanın ilk defa duyacağı masallarla, dünyaca ünlü edebiyat eserlerinin içinden özenle seçilmiş hikayelere ve tanınmış ünlü isimlerin bazı örnek yaşam öykülerine de "Aşolsun" isimli kitabında yer veriyor.

Kısa sürede ‘çok satanlar' listesinde yerini alan eser, ‘aşk'ın anlatılan olmaktan çıkıp, kendisini anlattığı tarzda yazılmış ender örneklerden biri.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor