Bağcılar’da ilk iftar Kirazlı Metro İstasyonu’nda

Bağcılar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her ilçe sakinine dokunan projelere imza atıyor.

Bağcılar’da ilk iftar Kirazlı Metro İstasyonu’nda
Bağcılar’da ilk iftar Kirazlı Metro İstasyonu’nda
GİRİŞ 07.06.2016 14:40 GÜNCELLEME 07.06.2016 17:40

Bağcılar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her ilçe sakinine dokunan projelere imza atıyor. İlçenin 22 mahallesinde kurulan Bereket Sofraları’nda ay boyunca toplam 100 bin ilçe sakini birlikte iftar yapmanın ayrıcalığını yaşayacak. Bağcılarlılar bu yıl da kurulan Bereket Sofrası’nda buluştu. 5 bin ilçe sakini Kirazlı Metro İstasyonu yanındaki alanda kurulan sofrada birlikte iftarlarını yaptılar. İftar Programı sonrası sahne alan Dursun Ali Erzincanlı da okuduğu Nat-ı Şerif ile alanı dolduranları duygulandırdı.

Bağcılar, 21 yıl önce, kıl çadırla başlattıkları Ramazan etkinliklerini, klimali çadırla devam ettirdi. Şimdi de açık havada kurulan Etkinlik Alanı bilgilendirici, eğlendirici ve öğretici programlara ev sahipliği yapıyor.

‘’İHTİYAÇ SAHİPLERİNE LOKANTADA İFTAR’’

Bağcılar Belediyesi’nin bu yılki ilk iftar programı Kirazlı Metro İstasyonu yanındaki Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlendi. Aynı sofrada buluşan 5 bin ilçe sakini birlikte iftar yapmanın ayrıcalığını yaşarken, aynı zamanda yeni komşuluklara kapı açtılar. Bağcılar Belediyesi’nin örnek bir projesi olan “İftar Bileti” ile ihtiyaç sahibi 1000 ilçe sakini de İftarlarını evlerine en yakın lokantalarda yaptılar.

İftar Programı sonrası sahne alan ünlü Televizyon Programcısı Dursun Ali Erzincanlı da okuduğu Nat-ı Şerif ile alanı dolduranlara unutamayacakları saatler yaşattı. Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 21 yıl önce “Ramazan Bağcılar’da Farklı Yaşanır” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, her gün 5 bin hemşehrisiyle hayırsever işadamlarının da katkısıyla kurdukları Bereket Sofralarında buluştuklarını belirtti.

Her geçen yıl Bağcılar’ın ayrı zenginliklere ev sahipliği yaptığının altını çizen Çağırıcı, “Bağcılar ailesi olarak bizi, bu mukaddes günlere ulaştıran Allah’a şükrediyoruz. İnşallah bu Ramazan ayının bereketinden nasipleneceğiz.” dedi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Bağcılar’ın her Ramazan ayını anlamına uygun yaşadığını vurgularken, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da Ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlik Alanı’na kurulan 60 stant sivil toplum kuruluşları ilçe sakinlerine hizmet veriyor. Stantlardaki sıcak sohbetler sırasında STK temsilcileri yöresel ürünlerini tanıtırken, ikramlarda da bulunuyorlar. Yine birbirinden ünlü radyocular da sunuculuğunu yaptıkları programlarda ünlü isimlerle davetliler arasında adeta köprü kuruyorlar. Programların diğer vazgeçilmezi de iftar sonrasında çocuklar için düzenlenen Ramazan ayına yönelik gölge oyunları ile çocuk programları.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!