Usta besteci kaynak, eserleriyle anıldı

Sadettin Kaynak için düzenlenen saygı gecesinde usta sanatçı Mustafa Sağyaşar, Kaynak'ın sevilen eserlerini seslendirdi. Sağyaşar, kulakların pasını sildi.

Usta besteci kaynak, eserleriyle anıldı
Usta besteci kaynak, eserleriyle anıldı
GİRİŞ 06.02.2017 13:53 GÜNCELLEME 06.02.2017 13:53

Esenler Belediyesi Kültür İşleri  Müdürlüğü, Türk Sanat Müziği'nin önemli bestecilerinden Sadettin Kaynak için vefatının 56. yılında saygı gecesi düzenledi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Kaynak'ın hayatından kesitlerin yer aldığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Gecede sahne alan Türk Sanat Müziği'nin yaşayan çınarı Mustafa Sağyaşar, sahnede Sadettin Kaynak bestelerinden oluşan eserler seslendirdi. Sağyaşar, konserde kulakların pasını sildi.

DEĞERLİ BİR SANATÇI, KUVVETLİ BİR HAFIZDI

Kaynak'ın, Türk sanat müziği için çok önemli eserler ürettiğini belirten Sağyaşar, "Sadettin Kaynak'la tanışma fırsatım olmadı ama çok değerli bir sanatçı, değerli bir insandı. Çeşitli camilerde imamlık ve hatiplik de yapmış kuvvetli bir hafızdı. O'nun yıllar önce yaptığı film şarkıları, o zamandan beri gönül şarkıları olarak hafızalardaki yerini koruyor. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

SAĞYAŞAR'DAN 'SADETTİN KAYNAK' KONSERİ

Konserde Sağyaşar; "Enginde Yavaş Yavaş", "Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece", "Leyla Bir Özgecandır", "İncecikten Bir Kar Yağar" ve "Çile Bülbülüm Çile" gibi Sadettin Kaynak'ın herkes tarafından şarkılarını söyledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde