'Hoca Ahmet Yesevi' ödülleri sahiplerini buldu

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığınca lise ve dengi okullardaki öğrencilere yönelik düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

'Hoca Ahmet Yesevi' ödülleri sahiplerini buldu
'Hoca Ahmet Yesevi' ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 15.02.2017 13:49 GÜNCELLEME 15.02.2017 13:49

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığınca lise ve dengi okullardaki öğrencilere yönelik düzenlenen "Hoca Ahmet Yesevi" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, TİKA Konferans Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmada, UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı kapsamında yapılan faaliyetleri anlattı.

Yarışmaya 42 ilden 180 başvuru alındığını ifade eden Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi'nin misyonunun devam etmesi için çalıştıklarını belirtti. Yıldız, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz ay yaptığımız Divan-ı Hikmet Sohbetlerinde, '14 Şubat'ta konu aşk mı olacak?' demişlerdi. Hoca Ahmet Yesevi demek aşk demek, aşk adamı demek çünkü o bir hikmetinde 'Dertsiz insan, insan değil bunu anla. Aşksız insan, hayvan cinsi bunu dinle' diyor. Yesevi'nin olduğu yerde sevgi olur, aşk konuşulur. Tabii buradaki kasıt ilahi aşk. Mecazi ya da beşeri aşk değil ki ilahi aşka da götüren mecazi ve beşeri aşktır."

Yarışmada 10 öğrenci ödül aldı

Yıldız'ın konuşmasının ardından, şiir ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kompozisyon dalında Kocaeli Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hilal Demirhan "Hikmetli Yolculuk" eseriyle birinci, İzmir Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesinden Rumeysa Zengin "Yüreklere Serpilmiş Bir Tohum" ile ikinci, Edirne Keşan Fen Lisesinden Banu Gürkan "Türkistan Esintisi" ile üçüncü oldu.

Kastamonu Göl Anadolu Lisesinden Mukadder Büşra Şentürk "Güzel Bahçıvan" ve İstanbul Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinden Zeynep Senanur Şahin ise "Yitik Hazinelerimiz" isimli çalışmalarıyla, kompozisyon dalında mansiyona layık görüldü.

Şiir kategorisinde, Kocaeli Çayırova Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesinden Galip Han Balcı "Erenler" ile birinciliği, İstanbul Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Beyza Temizöz "Koca Ahmet Yesevi" ile ikinciliği ve Adıyaman Fen Lisesinden Barış Sağmak "Kul Hace Ahmed" eseriyle üçüncülüğü elde etti.

Aydın Menderes Anadolu Lisesinden Ömer Faruk Bahadır "Bir Allah Dostu" ve Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesinden Şeyma Nur Yenigün "Gölgelerden Gönle" isimli şiiriyle mansiyona değer bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak