Öğrenciler Şiirlerle Mehmet Akif’i anlatacak

Beyoğlu’nda İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası dolayısıyla ödüllü Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenleniyor.

Öğrenciler Şiirlerle Mehmet Akif’i anlatacak
Öğrenciler Şiirlerle Mehmet Akif’i anlatacak
GİRİŞ 15.02.2017 13:53 GÜNCELLEME 15.02.2017 13:53

İlçede eğitim gören Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya öğrenciler, 24 Şubat 2017’ye kadar Okul Müdürlüklerinden başvuruda bulunabilecekler.
 
Beyoğlu Belediyesi, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u tanımak ve milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden hatırlatmak amacıyla muhteşem bir yarışmaya imza atıyor. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası dolayısıyla “İstiklalden İstikbale Milli Birlik Şuuru” konulu ödüllü Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenliyor.

ÖĞRENCİLER ŞİİR VE KOMPOZİSYONLARIYLA MİLLİ ŞAİRİ ANLATACAK

İlçe genelinde eğitim gören Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya; Ortaokul öğrencileri şiirleriyle, lise öğrencileri ise kompozisyon eserleriyle katılım sağlayabilecek. 9 Şubat 2017’de başlayan yarışmaya 9 Mart 2017’ye kadar Okul Müdürlüklerinden başvuru yapılabilecek.

TÜM ESERLERİN YARIŞMANIN ADI VE KONUSUNA UYGUN OLMALI

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören öğrencilerin katılabileceği yarışmaya her öğrenci bir eser gönderebilecek. Yarışmanın şartları arasında, ‘Tüm eserlerin yarışmanın adı ve konusuna uygun olması’, ‘Eserlerin orijinal olup herhangi bir yerden alıntı veya kopya olmaması ve daha önceden yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması’ ve ‘Yarışma sonunda ödül alan/almayan eserlerin bütün telif haklarıyla Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyoğlu Belediyesi tarafından satın alınmış gibi işlem görmesi’ gibi maddeler bulunuyor.

KAZANANLARI ÖZEL OLARAK KURULAN JÜRİ BELİRLEYECEK

Yarışma için en az 3, en fazla 5 kişiden oluşan bir jüri kurulacak. Jüri, Turabibaba Kütüphanesi’ ne gönderilen Beyoğlu geneli tüm resmi ve özel okulların ortaokul kademelerinden kendi okullarında ilk üçe hak kazanan eserler arasında değerlendirme yaparak şiir ve kompozisyon kategorilerinden Beyoğlu İlçe birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ile mansiyon eseri belirleyecek.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmada şiir ve kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, 13 Mart 2017 Pazartesi düzenlenecek Ödül Töreni ile hediyelerini alacak. Yarışmada her iki kategorinin birincilerine Laptop, ikincilerine Tablet, üçüncülerine ise Bisiklet hediye edilecek. Mansiyon ödülü olarak da kitap seti hediye edilecek. Ayrıca yarışmaya katılıp derece alan tüm öğrencilere “Katılım Belgesi” ve Beyoğlu İlçe genelimde derece alan ilk üç öğrencinin öğretmenlerine “Teşekkür Belgesi” takdim edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı