Hoca Ahmed Yesevi Sempozyumu başlıyor

2. Uluslararası Hoca Ahmed Yesevi Sempozyumu 25-26 Nisan 2018'de Ankara'da yapılacak

Hoca Ahmed Yesevi Sempozyumu başlıyor
Hoca Ahmed Yesevi Sempozyumu başlıyor
GİRİŞ 13.09.2017 11:27 GÜNCELLEME 13.09.2017 11:27

Ahmet Yesevi Üniversitesince 25-26 Nisan 2018'de Ankara'da yapılacak "2. Uluslararası Hoca Ahmed Yesevi Sempozyumu"na özet bildiri gönderme süresi 15 Eylül'de sona erecek.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, yaptığı açıklamada, Ahmet Yesevi’nin Türk dünyasındaki birleştirici rolünün üniversitenin temel misyonu olduğunu ifade derek, "Türk dünyasından gençlerin Yesevi yolundaki alperenler gibi, mezun olduktan sonra farklı coğrafyalara giderek oralarda Yesevi’yi ve bizleri anlatıyor olmaları misyonumuzu yerine getirdiğimizin ispatı niteliğindedir." değerlendirmesini yaptı.

Üniversite olarak Ahmet Yesevi Sempozyumu'nun ilkini uluslararası düzeyde geçen yıl gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yıldız, ikincisini ise 25-26 Nisan 2018’de Ankara’da yapacaklarını bildirdi. Yıldız, sempozyuma dünyadan ve Türkiye'den konu ile ilgilenen akademisyenleri davet etti.

Türkçe, Türk lehçeleri, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sempozyum toplantıları için bildiri konuları arasında, Türk zihniyet dünyası ve hayat felsefesini aktüel hale getirmede Ahmed Yesevi'nin sunduğu imkanlar, yerli olandan hareket ederek evrensel olana ulaşmada Ahmed Yesevi ve Yeseviliğin rolü, Ahmed Yesevi'yi fıkıh, kelam, tefsir, hadis ve ahlak boyutunda günün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bir daha değerlendirmek, Ahmed Yesevi ve takipçilerini günün ihtiyaçları çerçevesinde bir daha yorumlamak gibi başlıklar belirlendi.

Sempozyuma kabul edilen bildiriler, 15 Ekim'de duyurulacak.

Sempozyumun Onur Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, TİKA Başkanı Serdar Çam, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Hüseyin Karakum yer alıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu