600 yıllık 'Anadolukavağı Çınarı' ayağa kaldırıldı

Anadolukavağı’nda doğal etkenler nedeniyle devrilen 600 yıllık Tarihi Midilli Ali Reis Çınarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi tarafından ayağa kaldırıldı.

600 yıllık 'Anadolukavağı Çınarı' ayağa kaldırıldı
600 yıllık 'Anadolukavağı Çınarı' ayağa kaldırıldı
GİRİŞ 22.11.2017 16:06 GÜNCELLEME 22.11.2017 16:06

Geçtiğimiz ay yaşanan olayda Beykoz Anadolu Kavağı'nda doğal etkenler (yağmur ve rüzgâr) nedeniyle 600 yıllık çınar ağacı cemaatin namazda olduğu bir vakitte Midillili Ali Reis Camii üzerine devrilmişti.

Tarihi değeri olan ağacı yaşatmak için Beykoz Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Park Bahçeler Müdürlüğü Budama Şefliği birlikte harekete geçerek kök besleme, budama ve kaldırma çalışmaları yaptı.

Bu kapsamda ağaç kaldırılarak, hendeğe oturtuldu. Ağacın boyu kısaltıldı ve geçici demir destek sistemi takıldı. Kalıcı destek sistemi için ankraj ayaklarının yerleri açılarak, geçici destek sistemi kalıcı sistemlerle değiştirildi.

Hasar Gören Camii Yerine Beykoz Belediyesinden Mescid

Beykoz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışmaları kapsamında tarihi çınarın devrilmesiyle bir bölümü yıkılan Midilli Ali Reis Camii yerine geçici prefabrik mescid yapımına başlandı.

Kullanılamaz hale gelen camiinin ibadete kapatılması üzerine Beykoz Belediyesi, İslamağa Sokak’ta mescid yapım çalışması başlattı.

İlçe sakinlerinin ibadet ederken mağdur olmamalarını sağlayacak çalışmanın bir hafta içinde tamamlanması planlanıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…