Mısri, Erenler Mektebi'nde anıldı

Tasavvuf müziği sanatçısı Agâh, "Erenler Mektebi"nde, Türk tasavvuf tarihinin sıra dışı sufilerinden Niyazî-i Mısri'nin bestelenmiş güftelerini icra etti.

Mısri, Erenler Mektebi'nde anıldı
Mısri, Erenler Mektebi'nde anıldı
GİRİŞ 07.02.2018 09:12 GÜNCELLEME 07.02.2018 09:12

Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu'na özel olarak hazırlanan "Erenler Mektebi" programında her ay Anadolu'nun bir gönül eri anılarak, güfteleri icra ediliyor. Otağ-ı Hümayun'da düzenlenen programda, Türk tasavvuf tarihinin sıra dışı sufilerinden Niyazî-i Mısri anıldı.

Programa Niyazî-i Mısri'nin "Ol Cihanın Fahrinin" isimli eserini icra ederek başlayan tasavvuf müziği sanatçısı Agâh, Niyazî-i Mısri'nin hayatından bahsetti. Halvetiye tarikatının Mısriyye kolunun kurucusu olarak bilinen, aynı zamanda tasavvuf edebiyatının usta bir şairi olan Niyazî-i Mısri'nin otuzdan fazla eserinin bulunduğunu hatırlatan Agâh, asi bir mutasavvıf olarak devletin içinde yapılan yanlışları, padişah bile olsa eleştirmekten çekinmeyen Mısri'nin eserlerinde de bunları dile getirdiğini söyledi.

Agâh, Erenler Mektebi'nde Niyazî-i Mısri'nin; "Ey Garip Bülbül", "Aşkın Meyine", "Derman Arardım Derdime", "Hakk'ı Seven Aşıkların", "Tende Canım Canda Cananım" gibi önemli eserlerini icra etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi