Osmanlı mahkeme defterleri inceleniyor

Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, "Zevk-i Tahattur" programında, Osmanlı Mahkeme Defterleri'ni inceleyerek oluşturacakları çalışmanın Osmanlı tarihine büyük bir hizmet olacağını söyledi.

Osmanlı mahkeme defterleri inceleniyor
Osmanlı mahkeme defterleri inceleniyor
GİRİŞ 21.02.2018 17:37 GÜNCELLEME 21.02.2018 17:37

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği, her ay değerli şahsiyetlerin hayatlarının konuşulduğu Zevk-i Tahattur programının bu ayki konuğu, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın oldu. Program yöneticiliğini İstanbul İl Kültür Ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz'ın yaptığı program, Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki Otağ-ı Hümayun'da gerçekleşti. 

AKADEMİK ÇALIŞMALARI İÇİN REKTÖRLÜK İSTEMEDİ

Hayatını ilme adayan Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, akademik araştırmalarını rahatlıkla yerine getirebilmek ve kitap çalışmalarına ağırlık vermek adına rektörlük teklifini geri çevirdiğini söyledi. Aydın, teklifi hem ilim adamı olarak hem de bir baba olarak kabul etmediğini ifade etti.

OSMANLI TARİHİNE HİZMET EDEN BİR KİTAP

Dr. Coşkun Yılmaz'la birlikte İstanbul Kadı'ları ile ilgili yüz ciltlik bir çalışma hazırladıklarını ifade eden Aydın, "Yüz ciltlik Osmanlı Mahkeme Defterleri'ni inceliyoruz. Bu sahada çalışanlara büyük kolaylık sağlıyor yaptığımız çalışma. Osmanlı tarihi ve Osmanlı hukuk tarihi hakkında doğrudan birinci el kaynaklardan yapılan çalışmalar çok önemli ama bu defterleri okumak zor olduğu için bu zamana kadar çok sınırlı sayıda kişi bu alanda çalışmış. Yirmi bini aşkın defter var, biz bunlardan kırk tanesi yaptık, bu sayıyı yüze tamamlayacağız. Yaptığımız çalışma Osmanlı tarihine çok büyük bir hizmettir, bu çalışmada yer almaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Aydın, sohbetinde hayatında iz bırakan kişilerden de bahsederek İslâm alimi ve hukukçu Muhammed Hamidullah'ın hayatında önemli bir yeri olduğunu da söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş