Miniklerin kitap gelirleri şehit ailelerine

İzmit Ulugazi İlkokulu 2. sınıfında eğitim gören 34 öğrenci yazdıkları şiirleri kitaplaştırıp, gelirini de şehit ve gazi ailelerine bağışlıyor

Miniklerin kitap gelirleri şehit ailelerine
Miniklerin kitap gelirleri şehit ailelerine
GİRİŞ 07.05.2018 10:31 GÜNCELLEME 07.05.2018 10:32

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 10. kez kapılarını, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinde ziyaretçilere açtı. Kitap fuarının açılış programına katılıp protokolle kurdele kesen İzmit Ulugazi İlkokul 2. Sınıf öğrencileri, kendi yazdıkları şiirlerini öğretmenleri Jale Gülkaçmaz önderliğinde kitaplaştırdı. “Her Telden” isimli kitabın satışından elde edilen gelirler, Şehit ve Gazi ailelerine bağışlanacak. Açılış programı sonrasında öğrenciler, Fuar Merkezi’nde bulunan Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda kendi yazdıkları şiirlerini ziyaretçilere seslendirdiler. 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yıl ana teması Çocuk Edebiyatı olarak belirlendi.     
 
ÖĞRETMEN GÜLKAÇMAZ “HAYATIMIN EN GÜZEL ANINI YAŞIYORUM”

Ulugazi İlköğretim Okulu 2 – F sınıfı öğretmeni Jale Gülkaçmaz Kitap Fuarı’nda çok güzel bir amaç için toplandıklarını belirtti. Gülkaçmaz “Öğretmenlik hayatımda birleşmenin en somut halini yaşıyorum. Öğretmen hayatımın en güzel anını yaşıyorum. 34 öğrencimin en büyük hayranıyım. Ortaya somut ve güzel bir eser çıkarmak çok güzel bir duygu” dedi.  

 

 

KENDİ ŞİİRLERİNİ SESLENDİRDİLER

Ulugazi ilköğretim Okulu 2 – F sınıfı öğrencileri kendi yazdıkları ve kitaplaştırdıkları şiirlerini, 10. Kocaeli Kitap Fuarı ziyaretçileri için seslendirdiler. Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda şiirler genel olarak vatan, millet, bayrak, doğa ve hayvan konulu şiirleri içeriyor. Öğretmenleri ile birlikte tek tek sahneye çıkan minik öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı.

KİTABIN GELİRİ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE

34 Öğrencinin şiirlerinden oluşan “Her Telden” şiir kitabı Kocaeli Şair ve Yazarlar Derneği’nin desteğiyle Melekler Yayıncılık tarafından basıldı. Kitabın satışından elde edilecek gelirin Şehit ve Gazi ailelerine bağışlanacak. Kitabın satışı, fuar merkezi C salonunda bulunan Kocaeli Şair ve Yazarlar Derneği standında gerçekleşiyor. 

FUARIN TEMASI; ÇOCUK EDEBİYATI

Çocuk Edebiyatı temalı fuara konuyla ilgili yazar ve uzmanların söyleşileriyle dikkat çekilecek. Çocuk kitaplarında pedagojik duyarlık ve yanlış avcılık, Çocuk dergileri ne işe yarar? Çocuk kitaplarında bir imkan ve sorun olarak resim, Kütüphanelerimiz okuyan çocuklara ne diyor?, Hayvan Sevgisi, merhamet ve çocuk, Eğitim ve edebiyat etkileşimi, Çocukluğun dijital zehirlenmesi gibi konular söyleşilerle ele alınacak.

KİTAP FUARI 10 YAŞINDA

05-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Kocaeli Kitap Fuarı’nda 470 yayınevi, 650’den fazla söyleşi, panel ve imza etkinliğiyle milyonlarca kitap, okurları bekliyor. 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yıl ki teması ‘’Çocuk Edebiyatı’’ olarak belirlendi. Çocuk edebiyatı yazarı ve Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in onur konuğu olacağı kitap fuarı, 9 gün boyunca 10.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak. 
 
470 YAYINEVİ, 650’DEN FAZLA ETKİNLİK

Bu yılki fuara aralarında Kahraman Tazeoğlu, Aşkım Kapışmak, Sinan Yağmur, Süleyman Özışık, Nevzat Tarhan, Hayati İnanç, Ahmet Ümit, Şermin Yaşar, Yusuf Kaplan, Banu Avar, Tarık Tufan, Ahmet Taşgetiren, Buket Uzuner, Ömer Tuğrul İnançer, Mustafa Tatçı, Serdar Tuncer, Sultan Tarlacı, Aret Vartanyan, Sinan Yağmur, Erol Erdoğan, H. Salih Zengin, Nihat Vuran ve Ayşe Kulin gibi isimlerin yer aldığı yüzlerce yazar, söyleşi ve imza günleriyle katılacak. Türkiye’ye tarihi sevdiren isimler olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Talha Uğurluel ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil gibi isimler de fuarda yerini alacak. Sunay Akın da yine o güzel anlatımıyla fuara katılanları geçmişin koridorlarında yolculuğa çıkaracak. Onlarca yayınevi, stantlar ve sahaflar da fuarda yerini alacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu