Yetim çocuklardan tiyatro oyunu

İstanbullu yetim çocuklar, 8 aydır hazırlandıkları tiyatro oyununu sahnelemek için gün sayıyor.

Yetim çocuklardan tiyatro oyunu
Yetim çocuklardan tiyatro oyunu
GİRİŞ 09.05.2018 15:18 GÜNCELLEME 09.05.2018 15:18

Yetim Vakfı bünyesinde çocukların çok yönlü gelişimi için kurulan Esenlik Durağı’nın çalışmalarından biri olan tiyatro oyunu 13 Mayıs’ta Beylikdüzü Çınar Koleji’nde sahnelenecek.

Esenlik Durağı, yetim çocukların fiziksel, psikolojik, sosyal, mesleki, akademik ve manevi gelişimleri için kurulan bir merkez. Drama atölyesi, Esenlik Durağı’nın birçok atölye çalışmasından sadece biri. Drama ve tiyatro çalışmaları çocukların sosyal iletişimini güçlendiriyor, özgüvenlerini arttırıyor ve kendilerini ifade edebilmelerine katkı sağlıyor.

Tiyatronun amacı hakkında bir açıklama yapan Esenlik Durağı Drama Atölyesi Sorumlusu Zeynep Bozbek, yaptıkları atölye çalışması hakkında şunları söyledi: “Yetim çocuklarımızın kendilerini keşfetmelerini, sosyal ve psikolojik duyarlılık kazanmalarını ve sosyal hayata katılımlarını desteklemeyi amaçlıyoruz. Drama atölyesi bünyesinde hazırladığımız tiyatro oyunlarına 8 aydır çocuklarımızla birlikte çalışıyoruz. Çocuklarımızın sahnede özgüvenini, oynarken heyecanını, rolünden dolayı da aldığı alkışı gözlemliyoruz. Bunu özellikle velilerinin ve herkesin önünde sahneleyecekler. Yıllardır içe kapanık durumda yaşayan, kimseyle konuşmayan çocuklarımız sürecin sonuna doğru doğaçlama yapmaya, kahkaha atmaya, fikirlerini açıklamaya başladılar. Drama ve tiyatro alanında uzman olan Zafer Gültekin hocamızla, bu süreçte hedeflerimizin çoğuna ulaştık. Amaç zaten sahnelenen tiyatrodan daha çok sürecin kendisiydi. Kazanımların tamamına yakını süreçte ortaya çıkıyor. Paylaştığımız şeyleri çok önemsedik. Çocuklarımızın yaptığı ezberler, oynadığı roller, aldığı sorumluluklar çok önemliydi. Ve bunu eğlenceli bir şekilde başardık.”

“Biliyor musun anne, beni orada çok seviyorlar”
Velilerle düzenli olarak görüştüklerini söyleyen tecrübeli drama eğitmeni Zafer Gültekin bir anısını anlattı: “Bir gün, bir yavrumuzun annesi aradı, sesi hem mutluydu hem de hüzünlü. Çocuğu eve geldiğinde ‘biliyor musun anne, beni orada çok seviyorlar’ demiş. Bize çok teşekkür etti. Biz de çok mutlu olduk. Çünkü o çocuğumuz yaşadığı kayıptan dolayı çevresiyle iletişimi kesmiş ve hayli içine kapanıktı.

Ailelerden aldığı dönüşlerin çok olumlu olduğunu söyleyen Gültekin konuşmasına şöyle devam etti: “Velilerimizden, ‘başta çekinerek gelen çocuğum şimdi bir an önce oraya gelmek için sabah erkenden hazırlanıp kapıda bekliyor’ şeklinde telefonlar alıyoruz. Ayrıca eve döndüklerinde velilerine yaptıklarını anlatıyorlar. Yani atölyeyi eve taşımışlar. Paylaşıma açık hale gelmişler.”

“Ah Baran Ah” ve “Sınavsız Hava Sahası” tiyatro oyunları, yetim çocukların bu şekilde bir araya gelerek sahneleyecekleri ilk etkinliklerden biri olma özelliğini de taşıyor. Çınar Koleji’nin eğitmen ve ekipman desteği verdiği oyun 13 Mayıs’ta Beylikdüzü Çınar Koleji’nde sahnelenecek. Okulda çocukların oyuna hazırlanma aşamalarından sahneler içeren bir fotoğraf sergisi de olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!