BM yarışmasında finale kalan Türk filmi

Yeşim Tonbaz’ın yazıp yönettiği Askıda isimli kısa film, BM Sürdürülebilir Kalkınma Forumu kapsamında düzenlenen yarışmada 700 katılımcı arasından finale kaldı.

BM yarışmasında finale kalan Türk filmi
BM yarışmasında finale kalan Türk filmi
GİRİŞ 21.06.2018 10:01 GÜNCELLEME 21.06.2018 11:55

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Forumu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen kısa film yarışmasında finale kalan isimlerden biri Türkiye’den oldu.

Yeşim Tonbaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği Askıda isimli kısa filmi, 700’den fazla başvuru arasından seçilerek finale kalan 25 film arasında yer almayı başardı.

 

 

Askıda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Forumu çerçevesinde New York’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerde de yıl boyunca gösterilecek.

BİR POŞET VE MÜLTECİ OLMAK

Bir poşet metaforu üzerinden mülteci olmak meselesini anlatan Askıda, daha önce de birçok festivale katılıp ödül aldı. İlk katıldığı yarışma olan AB Delegasyonu İnsan Hakları Kısa Film Festivali’nde 3. oldu. İspanya, Pakistan, Hindistan, İtayla gibi çok sayıda ülkedeki yarışmalarda finale kalan Askıda, Bükreş’te düzenlenen kısa film yarışmasında da en iyi deneysel film ödülünü almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı