Aksaray'da anlamlı kampanya! Sayı 40 bini aştı!

Aksaray FM Radyosu, ASÜ’nün kitap bağış kampanyasına destek olmak adına bir çalışma başlattı. Rektör Şahin, kitap bağışı kampanyasını ve Aksaray’ın FM’in bu kampanyaya desteğini canlı yayınında değerlendirdi

Aksaray'da anlamlı kampanya! Sayı 40 bini aştı!
Aksaray'da anlamlı kampanya! Sayı 40 bini aştı!
GİRİŞ 09.11.2018 23:51 GÜNCELLEME 09.11.2018 23:51

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kütüphaneye her gün giriş yapan öğrenci sayısının 6-7 bin civarında olduğunu ve sistem verilerine göre yaklaşık 40 bin  kitabın öğrencilerin üzerinde görüldüğünü belirtti.

Kitap Kampanyasına Aksaray FM’den Anlamlı Destek

Aksaray FM Radyosu, ASÜ’nün kitap bağış kampanyasına destek olmak adına bir çalışma başlattı.

Rektör Şahin, kitap bağışı kampanyasını ve Aksaray’ın FM’in bu kampanyaya desteğini canlı yayınında değerlendirdi.

Aksaray FM Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Ay’la birlikte Yeni Aksaray Gazetesi Sahibi Ali Südemen, Posta Gazetesi Sahibi Bilal Bölükbaş ve Yenigün Gazetesi Sahibi Yaşar Karatay’ın soru ve yorumlarıyla katıldığı programda konuşan Prof. Şahin, kampanyanın duyurulmasına aracılık eden radyo yönetimine teşekkür etti.


Bir üniversiteyi üniversite yapan en önemli mekânın kütüphane olduğunu kaydeden Şahin, “Daha önce, farklı bir amaç için yapılmış küçük bir binada kütüphane hizmeti veriliyordu. Bu bina yetersizdi ve biz göreve geldikten sonra, kampüse ve şehre yakışır bir kütüphane kurma işine öncelik verdik” dedi. Bu kütüphanedeki en temel hedeflerinin, binanın 24 saat açık kalması olduğunu belirten ASÜ Rektörü, “Üniversitelerde yarı zamanlı çalışan öğrenciler vardır. Bizim üniversitemizde de var. Biz, bu öğrencilerimizin yarısını kütüphanede görevlendirdik ve bu sayede gece 23.00’a kadar kütüphanemiz açık. Kısa süre sonra, sınavlara yakın zamanda 24 saat denemelerine başlayacağız. En nihayetinde, imkânlarımız arttıkça ve mümkün olan en kısa sürede bu hayalimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz. Şu anda kütüphanemiz gece saat 23.00’a kadar öğrencilerin ve halkımızın hizmetinde. Şunu da belirtmekte yarar var; ASÜ’ye yapılan her yatırım aynı zamanda şehre yapılmıştır. Biz şehir ve Üniversiteyi bir bütün olarak görüyoruz” dedi.

Bir Kitap Dahi Olsa Her Bağış Bizim İçin Kıymetlidir

Kitap kampanyasını sosyal medya üzerinden duyurduktan sonra son derece memnun edici geri dönüşler aldıklarını ifade eden ve bu süreci özetleyen Şahin, “Bir önceki kütüphanemizle yenisi arasında 12 kat büyüklük farkı var. Bu durum kütüphanenin içerik olarak da geliştirilmesi sonucunu ortaya çıkarttı. Kamu kaynaklarıyla bu kütüphaneyi doldurma şansınız var ve biz bunu zaten yapıyoruz. Ancak halkımızın desteği ile içeriği zenginleştirme sürecini daha da hızlandırabiliriz. Sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattık ve son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz. Aksaray FM’in de bu konuyu sahiplenmesi bizler için çok anlamlı. Pek çok kurum ve kuruluşla yazışmalar yaptık ve yayınlarından istedik. Bu yazışmalara devam ediyoruz. Yazıştığımız yerlerden kitaplar gelmeye başladı. Bu süreçte bazen bir kitap, bazen bir koli kitap getirenler oluyor. Biz her miktarda bağışa açığız. Bir kitap dahi olsa bizim için kıymetlidir. Netice de bir, sıfırdan büyüktür. Kampanyanın bir süresi yok. Arzu eden herkes gelip kütüphanemizi görebilir ve dilediği zaman, dilediği kadar kitap bağışlayabilir” dedi.

Yaklaşık 40 Bin Kitap Öğrencilerin Üzerinde Görülüyor

Yeni kütüphanenin açılmasının üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen öğrencilerin büyük bir ilgisinin olduğunu söyleyen ve bu durumu memnun edici olarak niteleyen ASÜ Rektörü, “Yeni kuşağı anlamak zorundayız. Bizim kuşağın okuyarak anlama üzerine bir hayatı vardı. Ama yeni kuşak daha çok işitsel ve görsel malzeme üzerinden anlamlandırıyor. Bu bir eleştiri değil; yeni kuşağın özelliği. Hatta yeni kuşak görsel ve işitsel malzemeyle bilgilenme konusunda bizim kuşağa göre çok daha iyi durumda. Fakat tüm bunlar gençlerin kitap okumadığı anlamına gelmiyor. 1 aylık süre içerisinde kütüphanemize günlük giren öğrenci sayısı 6-7 bin civarında. Kurduğumuz elektronik sistemle bunu net olarak görebiliyoruz. Tabi kütüphaneye giren öğrencilerin oradan nasıl beslendiğini ya da istifade edip edemediğini tespit edemeyiz. Ama kampüsteki öğrencilerimizin ortalama yüzde 30 ila 45’inin kütüphaneye giriyor olması çok önemli bir oran. Sistem verilerine göre yaklaşık 40 bin kitap şu anda öğrencilerin üzerinde görünüyor” şeklinde konuştu.  

Programın devamında Rektör Şahin, gazetecilerin Üniversitedeki diğer çalışmalara dair sorularını cevaplandırdı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi