Bakan Ersoy hayran kaldı

Hafta sonu, Çingene Kızı Mozaiğinin eksik olan 12 parçasını tanıtmak ve ziyarete açmak için Gaziantep’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi mekanları gezdi.

Bakan Ersoy hayran kaldı
Bakan Ersoy hayran kaldı
GİRİŞ 10.12.2018 19:17 GÜNCELLEME 10.12.2018 19:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışmalarla yeniden canlanan tarihi doku karşısından hayranlığını gizleyemeyen bakan, kentin tarihine sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, teşekkür etti, buram buram tarih kokan mekanları ayağa kaldıran çalışmalarından ötürü başkan Şahin’i takdir etti.



“Tarihi Dokudaki Turizm Alt Yapısını Güçlendirmeye Yönelik Proje ve Uygulamaları” kapsamında mimari yapıları koruyan Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü özgün çalışmalarla kent ve çevre kimliğini öne çıkarttı, kentin tarihi yapısını değerlendirdi. Tarihi mekanlara yeniden can veren Büyükşehir, bu yönüyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un takdirini kazandı. Başkan Fatma Şahin yönetiminde, “Yerelden Evrensele, Gelenekten Geleceğe Gaziantep” anlayışıyla kentin tarihini, kültürünü ve turizmini canlandıran çalışmalar, kültür ve turizm bakanın gözünden kaçmadı.



Kültür gezisi kapsamında şehrin tarihi mekanlarını gezen bakan Ersoy, Eski Adliye Binası, Kültür Yolu, Gaziantep’in en eski ticari yapısı: Hışva Han, Mutfak Müzesi, Panorama Müzesi ve Hamam Müzesini yakından görme fırsatı buldu, kentin tarihi mekanlarına hayran kaldı.

 

 

YORUMLAR 2
  • Ü.Ç 5 yıl önce Şikayet Et
    Asım GÜZELBEY ile başlayan bir süreç olup,onun da hakkını teslim etmek lazım.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Çingene kız ülkeye geldi de orijinal mı? 3d yazıcı teknoloji diye bir şey var. Hırsızlara güven olmaz. Hele hele Batının hırsızlarına hiç güven olmaz. Umarım yetkililer anladı. Bizden çok çaldılar çok. Bunun hesabını soranlara selam olsun inşaAllah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü