TYB dönem açılışını 'Kudüs'ün Işıkları'yla yapıyor

TYB İstanbul Şubesi, 2019-2020 kültür dönemi açılışını “Kudüs’ün Işıkları” isimli belgesel filminin özel gösterimiyle gerçekleştirecek. Program, 21 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak.

TYB dönem açılışını 'Kudüs'ün Işıkları'yla yapıyor
TYB dönem açılışını 'Kudüs'ün Işıkları'yla yapıyor
GİRİŞ 20.09.2019 18:27 GÜNCELLEME 20.09.2019 18:27

Ülkemizin ortak değerlerine yönelik duyarlığını her fırsatta ortaya koyan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, 2019-2020 kültür dönemi açılışını, Müslümanların kutsal şehirlerinden Kudüs’e dair bir belgeselle yapacak. Genç yönetmen Abdulgafur Şahin’in yönettiği “Kudüs’ün Işıkları”, özel gösterimle TYB İstanbul’da kültür dostlarını selamlayacak. 21 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak programa katılım serbest. 

Programa dair bir açıklama yapan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı şunları söyledi:

“Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak geçtiğimiz yıllarda yaptığımız görkemli programlara bu sene de hız kesmeden büyük bir coşku ve heyecanla devam edeceğiz. Aziz İstanbul’umuzun kültür hayatına Türkiye Yazarlar Birliği’nin 40 yıllık tecrübesiyle bütün yazar dostlarımızla birlikte bir dava bilinciyle katkı sunacağız. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, kültür sanat sezonunun yeni döneminde festivaller, sempozyumlar, atölyeler, kongreler, zirveler, paneller, okuryazar buluşmaları gibi birbirinden değerli faaliyetleri İstanbullularla buluşturacak. Bir sivil toplumun en büyük gücü o sivil toplumu oluşturan insan kaynağının zenginliğidir.

Ülkemizin en büyük yazar örgütü olan TYB, bünyesinde kültür ve medeniyet ufkumuza yeni açılımlar sunacak büyük entelektüeller, yazarlar barındırmaktadır. Siyasetin tıkandığı noktada toplumun toparlanma ihtiyacı hissettiği dönemlerde en büyük yol açılılık vazifesini yazarlar ve sanatçılar üstlenmiştir. Bugün geldiğimiz noktada da 2023 hedefine memleketimizin ulaşmasında en büyük rol aydınların olacaktır. İşte bu şuur ve vazife anlayışıyla yeni dönemi başlatıyoruz. Yeni sezonun açılış programı olarak da Kudüs’ün Işıkları belgeseliyle sanatseverlerin karşısında olacağız. Kudüs’ün anlamını kavramaya, İstanbul Kudüs kardeşliğini vurgulamaya çalışacağız. Bütün hemşehrilerimizi açılışımıza davet ediyor, yeni sezonun hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı