En Büyük Haber - Tiyatro Külliyen

Ziyafet Sofrası oyunuyla Türkiye’de ve Avrupa’da kapalı gişe oynayan Tiyatro Külliyen ekibi En Büyük Haber oyunu ile 7 Kasım Perşembe akşamı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde.

En Büyük Haber - Tiyatro Külliyen
En Büyük Haber - Tiyatro Külliyen
GİRİŞ 01.11.2019 16:50 GÜNCELLEME 01.11.2019 16:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hikâyesini Ahmet Mercan’ın yazdığı, Yunus Emre Obut’un tiyatroya uyarlayıp yönettiği ve Osman Doğan’ın Genel Sanat Yönetmeliği’ni yaptığı “En Büyük Haber” adlı yetişkin tiyatrosu, Kur’an’ın anlaşılmasına yönelik farkındalık oluşturacak.

Manevi mesajları verirken aynı zamanda mizahın güçlü dilini kullanan oyun, izleyiciyi sıkmadan, yüksek bir tempo ile farklı bir atmosfere taşıyor. İzleyenleri manevi olarak düşündürüp beslediği gibi aynı zamanda kendine has mizahı ile seyircilere unutamayacakları bir 90 dakika yaşatıyor.

Ne Anlatıyor En Büyük Haber oyunu ?

Oyun adını Kur’an’ın 78. Suresi olan ‘Haber’ anlamındaki Nebe Suresi’nin 1 ve 2. ayetlerinden almaktadır. Kur’an-ı anlamanın hayatın ana değişimlerinden biri olduğu temasıyla sergilenen oyun bu yönü ile içeriği itibariyle ilklerden olma özelliği iddiasını taşımaktadır.

Oyunun içeriği:

Muhsin iflas etmiş bir fabrikatördür. Haciz ve davaların etkisinden uzaklaştırmak için kızı ve karısını memlekete yollar. Fakir bir semtte tek oda bir ofis tutup işlerine devam etmeye çalışır. Arkadaş bildikleri kişiler işleri bozulunca ondan uzaklaşır ve onu bir başına bırakırlar.

Fabrika müdürü İlyas her şeye rağmen Muhsin’i yalnız bırakmaz. Muhsin, derin bunalımdan intihar ederek kurtulmayı planlar, tüm denemelere rağmen başaramaz.

Bir gün Muhsin’in köylüsü olduklarını iddia eden Sefer ve Ziya ofisi ziyaret ederler. Ziya ve Sefer bir gece ofiste bulunan kasayı soymak için harekete geçerler. Soygun esnasında etrafta bulunan kitaplara çarpan Ziya düşürdüğü Kur’an-ı Kerim’i okumaya başlar. Bu esnada Muhsin iki hırsızı ansızın yakalar. Ziya ve Sefer Kur’an-ı Kerim’in kendileriyle konuştuğunu söylerler. Bu üç adam Kur’an ile tanışma sürecine girer ve değişim başlar…

OYUN KÜNYESİ

Yazan–Yöneten: Yunus Emre Obut

Oyuncular:  Yunus Emre Obut, Osman Doğan, İsmail Volkan Ceylan, İsmail Emre Biliciler

Teknik Personel: Zübeyr Doğan , Ömer Kılıç.

Genel Sanat Yönetmeni: Osman Doğan

Süre: 90dk

Tür: Yetişkin oyunu

 

YORUMLAR 1
  • Bülent, 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyuna gidilir. Emeği geçenlere teşekkürler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor