MKM'de Macar dil kursları başlıyor

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı Macar Kültür Merkezi (MKM) Macaristan ile Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirmek ve iki toplum arasındaki kültürel paylaşımları artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

MKM'de Macar dil kursları başlıyor
MKM'de Macar dil kursları başlıyor
GİRİŞ 16.02.2020 12:26 GÜNCELLEME 16.02.2020 12:26

Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gabor Fodor ve Kültür Ateşesi Balazs Szöllössy, Macar kültürüyle ilgilenenler için Macar dil kursları düzenlendiğini duyurdu. Dil kurslarında yeni dönemin başlayacağını belirten Fodor, Macar dil kursuna katılmak isteyenler için Şubat’ın ortasında başvuruların başlayacağını bildirdi. Fodor, bu kurslarda sıfırdan başlayanlardan orta seviyeye kadar her düzeyde başvuruları kabul ettiklerini söyledi.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILABİLİYOR

Fodor, Macar Kültür Merkezi’nin internet sitesinde başvuru formunun mevcut olduğunu ve dil kursuna başvurmak isteyenlerin o formu doldurup kendilerine gönderebileceğini ifade etti.

“İZMİR’DE VE ANKARA’DA DİL KURSU AÇMAMIZI İSTİYORLAR”

Macarca öğrenmek isteyenlerin sayısının giderek arttığını söyleyen Fodor, şöyle konuştu:

“Macarca öğrenmek isteyenlerin sayısı da artıyor. Biz onları bekliyoruz. Üzülerek söylüyorum herkes bizden Anadolu yakasında, İzmir’de Ankara’da da dil kursu açmamızı istiyorlar. Ama bizim imkanlarımız da bu bağlamda kısıtlı. Biz ancak hocalarımıza mekan sağlıyoruz. Hem ödeme hem bütün ayrıntılar hocalara bırakılmıştır. Çünkü biz diplomatik bir kurumuz, ücret kabul edemiyoruz. O yüzden bu konuda imkanlarımız kısıtlı, kendi inisiyatifimizle Ankara’da İzmir’de kurs açamıyoruz. Bir de Macarca öğretmenlerin sayısı çok az olduğu için biraz zorluk çekiyoruz. İnşallah ileride Anadolu şehirlerinde de hoca bulursak Macarca dil kursu açma fırsatı yakalayabiliriz. Belki de devlet kursuyla giden Türk arkadaşlardan dönerek Macarca öğretmek isteyen olur.”

“MACARCA KOLAY BİR DİL DEĞİL O YÜZDEN KARARLI OLMAK GEREKİYOR”

Dil kursu gruplarının genelde en az 5 kişinin katılmasıyla açıldığını fakat 10 kişilik grupların da olduğunu söyleyen Fodor, kurslara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Kurslarımızda genelde en çok sıfırdan başlayanlar oluyor. Ondan sonra biraz hız azalmaya başlıyor. Açıkça söylemek gerekirse Macarca kolay bir dil değil o yüzden çok kararlı olmak gerekiyor. Gayet güzel Macarca konuşabilenler de var. Sıfırdan başlayan ve dönem dönem daha yüksek seviyelere ulaşan gençlerimiz hatta emeklilerimiz de var. Sadece gençler, üniversite öğrencileri değil aynı zamanda emekliler de geliyor. Macaristan’da tanıdıkları, arkadaşları olan kişiler geliyor ve rahat rahat Macarca öğreniyorlar. Hocaların vakti varsa özel ders de verilebiliyor. Toplamda 72 saat Şubat ayından Haziran ayına kadar, haftada bir iki kez ya da hafta sonu uzun bir ders şeklinde kurslarımız var.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail, Gazze'yi ortadan bölen koridora "operasyon" başlattığını duyurdu
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi