Hasan Kaçan: Robin Hood mideyi de bozar ruhu da

Sanatçı Hasan Kaçan, son dönemde yaptığı yardımlar sonrasında "Robin Hood" diye anılan yardımseverle ilgili dikkat çeken sözler geldi. "Bizim hayırseverlikle anılacak olan ismimiz Robin Hood mudur" diye soran Kaçan, "Robin Hood midediye de bozar ruhu da" diye konuştu.

Hasan Kaçan: Robin Hood mideyi de bozar ruhu da
Hasan Kaçan: Robin Hood mideyi de bozar ruhu da
GİRİŞ 20.02.2020 11:25 GÜNCELLEME 20.02.2020 11:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği programa katılan oyuncu Hasan Kaçan, dar gelirli ailelere para dağıtan hayırsever bir iş insanının “Robin Hood” olarak lanse edilmesini eleştirdi. Robin Hood ’un sadece bir sanat eseri olduğunu söyleyen Kaçan, “Ama sürekli onu da yersek mideyi bozarız. Bizim kendi soframızın tadını, kokusunu, lezzetini ve vitaminini evladımıza vermek zorundayız. Ötekini yemeye alışırsak mideyi bozar. Mideyi bozan ruhu da bozar” dedi.

Oyuncu kimliğinin yanı sıra senarist ve karikatürist olarak önemli işlere imza atan Hasan Kaçan, Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen söyleşi programında sevenleriyle bir araya geldi. Söyleşide Kaçan kimi zaman gençlere tavsiyelerde bulundu kimi zaman da anlattığı fıkralarla herkesi güldürdü. İlk mesleğinin Beyoğlu’nda sinema önünde oyuncak fare satmak olduğunu belirten ünlü isim, 40 yaşından sonra girdiği sinema dünyasındaki oyunculuk-senaristlik hayatında başından geçenleri anlattı.

“MUHAKKAK SANATLA ALAKADAR OLUN”

Gençlerin muhakkak bir sanatla uğraşmaları gerektiğini belirten Kaçan, “Belediyelerin spora yönelik hizmetleri var. Çocuklar sağlıklı bir fizik için buralarda yüzme, basketbol, voleybol öğreniyor. Fiziği sağlam olması önemli ama sağlıklı bir ruha da sahip olmak lazım. Sağlıklı ruha sahip olmadıktan sonra kendine, ailene, vatanına, milletine ne kadar faydalı olur? Onu düşünmek lazım. O yüzden evlatlarımızı spora yönlendirdiğimiz kadar sanata da yönlendirirsek onların iç dünyalarını da sağlıklı tutma imkanını vermiş oluruz. Sanat dediğin şey ruha nezaket, incelik, letafet ve merhamet katar. Yaradan tarafından bize verilen o güzellikleri canlı tutar. O yüzden muhakkak sanatla alakadar olun” dedi.

“BİZİM HAYIRSEVERLİKLE ANILACAK OLAN İSMİMİZ ROBİN HOOD MUDUR?”

Yurt çapında dar gelirli ailelere para dağıtan hayırsever iş insanına “Robin Hood” benzetmesi yapan medyanın yayıncılığına da değinen Kaçan şunları söyledi:

“Bir hayırsever birçok yere yardım ediyor adını Robin Hood koymuşlar. Neden? Bizim hayırseverlikle anılacak olan ismimiz Robin Hood mudur? Tamam ona da bir şey demiyoruz. Biz yapılmış güzel bir sanat eserini reddetmiyoruz ama sürekli onu da yersek mideyi bozarız. Bizim kendi soframızın tadını, kokusunu, lezzetini ve vitaminini evladımıza vermek zorundayız. Ötekini yemeye alışırsak mideyi bozar. Mideyi bozan ruhu da bozar.”

Etkinlik sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Şirin, Kaçan’a teşekkür ederek çiçek ve kitap takdim etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • emreee 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen bende robin hood ismine karşıyım her haber kanallarında gizli robişn hood biz hangi ülkenin vataşıyız ve bu robin hood kimdir nedir ne kadar biliyoruz gavurların hikayeleri bizim degerlerimiz inançlarımızı geçmemesi lazım okadar isim varken yakışmıyor asil olmak varken neden taklit olalım
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke herkese bu sosyal yardımlaşma nasip olsa da herkes Robin Hood luk yapsa! isimlere takılmak bence yardımlaşmanın ve dayanışmanın gerisinde kalmalı.
    Cevapla
  • Erhan Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma robi hudun hırsız olup zenginden çalıp fakire verdiği gelmiyor değil.Eğer böyleyse vay halimize.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    robin hood hırsızın önde gideni gençlere örnek olabilecek bir karakter değil
    Cevapla
  • byx68 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu böyle seylere takilacagimiza bizim müsliman kardeslerimiz zekatlarini dogru düzgün verse Ne Robin Hoodlara kaliriz Nede noel babalara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü