MKM kültürünü ‘online’ tanıtıyor

Türkiye’de alınan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul Macar Kültür Merkezi (MKM) de çalışmalarına ara verdi. Macar kültürün tanıtma misyonunu üstlenen Kültür Merkezi, sosyal medya aracılığıyla tanıtımına devam ediyor. MKM, sosyal medya hesabından Macar Kültürüne ait edebi eserlerini, sinema filmlerini ve tarihi yapıları takipçileriyle paylaşıyor.

MKM kültürünü ‘online’ tanıtıyor
MKM kültürünü ‘online’ tanıtıyor
GİRİŞ 26.03.2020 14:41 GÜNCELLEME 26.03.2020 23:42

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de de ortaya çıkan koronavirüsün yayılmasını engellemek için çok sıkı önlemler alındı.

 

 

Türkiye’de hükümetin aldığı önlemlerin dışında kurum ve kuruluşlar da birtakım önlemler aldı. Birçok iş yeri evden çalışma sistemine geçerken kimi iş yerlerinde nöbetleşe çalışma sistemine geçti.

İstanbul’da bulunan Macar Kültür Merkezi (MKM) de koronavirüsle mücadele çerçevesinde birtakım önlemler aldı. Kültür Merkezi, sergi ve etkinliklerini ertelerken Kültür Merkezi’ni de geçici süreliğine ziyaretçilerine kapattı. Kültür Merkezi etkinliklerini de iptal etti.

 

 

Macar Kültürünü tanıtmaya devam ediyor

Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan Macar Kültür Merkezi, sosyal medya aracılığıyla takipçilerine film önerileri sunarak hizmete devam ediyor. Kültür Merkezi, Macar sinemasının baş yapıtları arasında yer alan filmleri takipçilerine önererek Macar kültürünü tanıtmaya devam ediyor.

Macar Kültür Merkezi, takipçilere Macar kültüründe önemli yere sahip yazarların eserlerini tanıtarak Macar edebiyatının kapılarını açıyor. Bunun yanı sıra yine Macar sinemasından seçkiler sunarak takipçilerine Macar sinemasının tanıtımını yapıyor. Ayrıca Kültür Merkezi, takipçilerine online konser paylaşımlarını yaparak evde geçirdikleri zaman keyifli hale getirilmesini amaçlıyor.

Macar Kültür Merkezi

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı olarak Macar Kültür Merkezi (MKM) faaliyet gösteriyor.

Macar Kültür Merkezi, yaptığı fotoğraf ve öykü yarışmaları, sergi açılışları, konserlerle ve buna benzer çeşitli etkinliklerle hem kendi kültürlerinin ülkemizde tanıtımını sağlıyor hem de Türk-Macar toplumu arasında kültürel bir köprü görevi görüyor. Ayrıca Türk öğrencilerinin Macaristan’da okumaları için burslar programları düzenleyerek ülkelerini tanıtıp eğitime destek oluyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"