Muhammed Karamustafaoğlu: İLKEM'in kökleri Süleymaniye medreselerine dayanıyor

İlkseç Vakfı bünyesinde İslami ilimler eğitim kurumu olan İlim ve Kültür Eğitim Merkezi (İLKEM) Müdürü Muhammed Karamustafaoğlu, İLKEM ile ilgili “İlkem; İlköğretimini tamamlamış gençlerimize İslami ilimler eğitimi veren, bunun yanı sıra uzaktan eğitim sistemi ile İmam-hatip lisesini ve İlahiyat fakültesini bitirten, kökleri Süleymaniye medreselerine dayanan bir eğitim merkezidir” dedi.

GİRİŞ 17.05.2020 13:28 GÜNCELLEME 17.05.2020 14:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Muhammed Karamustafaoğlu, Haber7'ye açıklamalarda bulundu: 

 

 

Muhammed Bey, İlkemde İslami ilimler okutulduğunu ifade ettiniz. Bu ilimler hakkında bilgi verebilir misiniz?

İLKEM bünyesinde Fıkıh, Tefsir, Hadis, Kelam, Tasavvuf, Arapça dilbilgisi, Tarih ve Mantık alanlarında yoğun bir ders programı takip edilmektedir. Her alanda mütehassıs hocalarımız sayesinde kaliteli bir İslami ilimler eğitimi programı sunmaktayız. Kuran tefsiri ve Sahih-i Müslim’in de içlerinde bulunduğu bir çok eser baştan sona sağlıklı bir şekilde tahsil edilmektedir.

 

 

Öğrencilerinizin bu tahsil sonucunda kazanımları ne olacaktır? Eğitiminiz kaç seneliktir?

Öncelikle ifade etmeliyiz ki bir müminin ilim tahsilinde en önemli hedefi tahsil ettiği ilim ile amel etmek ve Sevgili Allah’ımızın rızasını kazanmaktır. Bu ilimleri okutmamızdaki amacımız milletine, ümmetine, İslam’ın inanç, amel ve ahlak boyutunu sağlıklı bir şekilde öğretecek, yaşatacak ve müminlere örnek olacak, Ehli sünnet Alimler, hocaefendiler, öğretim görevlileri, din adamları yetiştirmektir. Eğitim sonunda Süleymaniye medreselerinden bize miras kalan ucu Efendimize kadar uzanan ve manevi açıdan büyük bir değere sahip olan “İslami ilimler icazeti (belgesi)” vermekteyiz. Ayrıca Diyanetin yeni başlayan “Kuranı Anlama programını” da öğrencimize sunup sertifika kazandırıyoruz. Beş sene süren İslami ilimler eğitimimiz bitirildiğinde, öğrencimiz dini alanda birçok kadroda, mevkide görev alabilmekte ve sonrasında yükselebileceği derin bir altyapıya sahip olmaktadır.

Öğrenci alımınız ne zaman ve şartları nelerdir?

Mülakat başvurularımız www.ilksecvakfi.org adresinden girilerek yapılabilir. Başvuru yapan kardeşlerimize mülakat tarihleri özel olarak bildirilecektir. Mülakat şartlarımız;

  • 14-18 yaş aralığında olan,
  • Kuranı Kerimi ezberlemiş olan (hafızlık tekrarı yaptırıyoruz),
  • Ya da Kuranı Kerimi güzel bir şekilde yüzüne okuyabilen bütün kardeşlerimizi bekliyoruz.

İslami ilimler eğitimi dışında kurumun farklı özellikleri ve etkinliklerinden söz eder misiniz?

Kurumumuz talebenin eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde sürdürme adına, klimalı sınıf ve yatak odaları, kaliteli yemekhaneler, ayrıca bünyesinde bulunan havuz, sauna ve spor salonları ile öğrencimize kaliteli bir şekilde hizmet vermektedir. Bunun dışında, eğitimimizin yanı sıra İstanbul içi ve şehir dışı kültürel geziler, seminerler ve birçok alanda düzenlediği kamp ve sosyal faaliyetler ile de öğrencimizin genel kültür açısından donanımlı bir şekilde yetişmesi, eğitim sürecinde huzuru ve motivesi hedeflenmektedir.

Eğitiminiz Koronovirüsten etkilendi mi? 40 Hafızınız evinde hatimle teravih kılıyormuş?

Allah’ıma hamd ediyorum ki;  bu virüs imtihanı sürecinde online programlar aracılığı ile %90 oranda eğitimimizi devam ettiriyoruz. Ders programımız disiplinli bir şekilde ilerlemektedir. Bununla beraber 40 civarı hafız talebemiz evlerinde hatimle teravih namazı kıldırmaktadır. Bizde normal olarak Bayrampaşa-Kocatepe camiinde hatimle teravih kılınmaktayken Allah’ımızın lütfu bu sene 40 civarı eve yayılmış oldu.  

Bunun dışında söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Müslüman anne babalara; İslam’a sahip çıkmaları gerektiğini ve bunun da en az bir evlatlarını bu ilimlerin tahsiline adamaları yoluyla olacağını, ancak bu şekilde Müslümanların İslam’ı doğru anlayıp yaşamasının gerçekleşebileceğini ifade ediyorum. Son olarak bizleri yetiştiren anne-babalarımıza, başta Ali ulvi uzunlar hocamız olmak üzere bütün hocalarımıza, bizlerle bu yolda yürüyen dava kardeşlerimiz olan talebelerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. Başımızdaki virüs imtihanının hayırlar doğurmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • MÜSLÜMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    islam dünyası kan ağlıyor. tüm islam coğrafyası yangın yeri. kur'an-ı kerimi dirayetle tefsir edebilen değil en yenisi en az 100 yıllık tefsirleri konuşarak ilim serdedebilen alimlerden !!!! çok var. akşemseddin bir tarafta nikroplardan bahsederken diğer yandan istanbulun manevi fetihini üstleniyordu. ÜMMET CAN ÇEKİŞİYOR. KURTULUŞ GÖKTEN ZENBİLLE İNMEYECEK. kurtuluş toptan Allah'ın ipine sarılmakla olacak. Allah kadın erkek tüm müslümanlara ilmi farz kulmış bilenle bilmeyeni bir tutmamış düşünmeyi ibret almayı ve ayetleri (delilleri) anlamayı buyurmuş. peki siz Allah'ın ipine sarılıyormusunuz hocam? Evet demeyin çünkü müslümanların gözyaşları sizi tekzip ediyor.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    basit ve son derece samimi bir soru... İSLAM ALEMİNE İNSANLIĞA VE MEMLEKETE NE KAZANDIRDINIZ? HANGİ İNKIŞAFI, İNKILABI GERÇEKLEŞTİRDİNİZ? bilim ciheteyn yani hem pozitif bilimlerde ve hem de islami bilimlerde atbaşı gitmelidir. bu tüm islam alimlerinin ortak tesbitidir. islama ve insanlığa mal olmuş ve bugün iftihar ettiğimiz pozitif ilimlerde ekol olmuş tüm islam alimleri aynı zamanda islami ilimlerde de fevkalade iyi yetişmişlerdi. son 5 asırdır islam dünyasından dünyaya ve insanlığa mal olmuş kaç tane bilim insanı yetiştirdik? sizce de bir yerlerde yanlış yok mu? bana sövmeden ve müfteri demeden önce vicdanlarınızda bu soruyu adilce cevaplayın.
    Cevapla
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun..güzel proje
    Cevapla
  • Momedo 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C. YOLUNUZU Açık etsin inşallah. Ve islama ümmeti MUHAMMEDE S.A.V. hayırlı ve bereketli Salihlerden Salihalardan ihlas ve ihsan Sahibi Takvalı ve en azından bu asırda Takba Sahiplerine imam olacak ümmeti ilahi manada coşturacak özellikle davetçi talebeler 1 er mücahit ve alim olarak yetişirler inşallah. Ve Başta Diyarbakır Batman ve Van olmak üzere tüm doğu Güneydoğudada büyük çapta öğrenci kabulü olan eğitim kurumlarıda yapmanızı temenni ediyoruz.
    Cevapla
  • Lütfü 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafız kardeşim tebrik ediyorum. Her şey çok güzel. Rabbim tamamını devamını nasib etsin. Her türlü şerden muhafaza buyursun. Amiin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı