Sakin şehirde coşkulu edebiyat festivali

Birbirinden ünlü yazarları ve şairleri okurlarıyla bir araya getirecek olan Seferihisar Edebiyat Günleri, Türkiye'nin ilk "Sakin Şehri" Seferihisar'da yarın başlıyor.

Sakin şehirde coşkulu edebiyat festivali
Sakin şehirde coşkulu edebiyat festivali
GİRİŞ 21.06.2013 09:18 GÜNCELLEME 21.06.2013 10:03

22-28 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Seferihisar Edebiyat Günleri'nde gündüzleri yazarlık atölyeleri, akşamları ise tarih ve deniz kokusunun iç içe olduğu Sığacık Kaleiçi'nde şiir geceleri, çeşitli söyleşiler ve müzik dinletileri yer alacak.

Festivalin açılış konuşmasını ünlü şair ve yazar Murathan Mungan yapacak. Bejan Matur, Orhan Alkaya, küçük İskender, Mehmet Yaşın, Haluk Şahin, Cezmi Ersöz, Gonca Özmen, Hüsnü Arkan, Mehtap Meral (kapanış konseri), Serra Yılmaz (şiir seçkisi), Emrah Serbes (söyleşi), Murat Uyurkulak (söyleşi) ise şiir / söyleşi gecelerine katılacak diğer isimler.

Atölye çalışması yapacak yazarlar ise Pınar Kür, Mario Levi, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, İnci Aral, Buket Uzuner, Gülşah Elikbank, Neslihan Acu ve Latife Tekin.
Atölyeler dışında tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı festivalde, yazarlık atölyelerine katılım 25 kişi ile sınırlı olacak. 1 hafta sürecek bu atölye çalışmalarında, katılımcılar yazarlarla aynı tesiste konaklarken Seferihisar'ın güzelliklerini görme şansı da bulacak.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar'da bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını dile getirerek organizasyonu gerçekleşmesine öncülük eden Neslihan Acu ve Gülşah Elikbank'a teşekkür etti. Başkan Soyer, bu etkinliğin hemen ardından İzmir'li yazarlarla da bir buluşma planladıklarını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü