İstanbul'un orta yerinde dalından kiraz yediler

Bağcılar Belediyesi geleneği devam ettirdi, Kiraz Bahçesi’nde buluşan ilçe sakinleri dalından kiraz yeme keyfini yaşadılar.

İstanbul'un orta yerinde dalından kiraz yediler
İstanbul'un orta yerinde dalından kiraz yediler
GİRİŞ 09.06.2014 17:00 GÜNCELLEME 09.06.2014 17:00

Bağcılar Belediyesi’nin ilçeyi ismine uygun hale getirmek ve Bağcılarlılara nostaljiyi yaşatmak amacıyla kurduğu Nostalji Bahçeleri’nden olan Kiraz Bahçesi piknik sezonu açıldı. Kiraz Bahçesi’nde buluşan ilçe sakinleri dalından kiraz yeme keyfini yaşadılar.

Çocuk, yaşlı ve genç her yaştan Bağcılarlılar, bu yıl da Kiraz Bahçesi’nde buluştu. İnsanların sıcak yaz aylarında ağaçlarının altında serinlediği ve çocuklarıyla piknik yaptığı Kiraz Bahçesi renkli bir programa ev sahipliği yaptı. Çocuk, yaşlı, genç her yaştan Bağcılarlının bir araya geldiği Kiraz Bahçesi’nde dalından kiraz yeme programı düzenlendi.

İsmini bir zamanlar kiraz bahçelerinden alan Kirazlı Mahallesi’nde 2.010 m² alan üzerinde oluşturulan Kiraz Bahçesi, kafeteryası ile nezih bir piknik alanına dönüştürüldü. Bahçede, Napolyon ve Stargold türlerinde 84 ağaç bulunuyor. Her yıl düzenlenen Kiraz Şenliği’nde ilçe sakinleri dalından kiraz yiyerek piknik keyfi yapıyor.

KİRAZ AĞAÇLARINI ÇOCUKLARIN SEVGİSİ KORUDU

Piknik sezonunun açılışında bahçeyi dolduran hemşehrilerine dalından kopardığı kirazlardan ikram eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarihi bir güne şahitlik ettiklerini ifade etti. Bahçeyi çocukların koruduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, “Bu ağaçlarımıza sahip çıkıyorlar. Bu, ilçemizde yaşanan sosyal ve kültürel değişimin önemli bir göstergesidir.” dedi.  Bağcılar’da Türkiye’nin her yöresinden insanın yaşadığını ifade eden Çağırıcı, din, dil ve ırk ayırımı yapılmaksızın Nostalji Bahçeleri’nde dostluk ve kardeşlik köprüsü kurulduğunu anlattı. Çağırıcı şöyle konuştu:

“Birbirimizi sevmemiz için çok sayıda ortak paydamız var. Bunun en güzel örneklerinden birisini de Çanakkale Zaferi oluşturuyor. Orada hepimizin bir yakını şehit düştü. Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Said Nursi, Hacı Bayram Veli, Yunus Emre ortak paydasında buluşuyoruz. İlçemiz bir kültür mozayiğinin en güzel örneğini oluşturuyor. İstanbul nasıl ki Türkiye’nin özeti, Bağcılar da İstanbul’un özetidir.” 

İdeolojik kavgaların verildiği dönemlerde bile Bağcılar’da birlik ve kardeşlik duygusunun korunduğunun altını çizen Çağırıcı, hemşehrilerine teşekkür etti.

KÜÇÜKKEN KİRAZ AĞACINDAN DÜŞMÜŞTÜM

Bağcılar’ın bir vakitler üzüm ticaretinin yapıldığı bir yer olduğunu da kaydeden Çağırıcı, bahçeyi dolduran hemşehrileriyle bir anısını şöyle paylaştı:

“Çocukken, Kirazlı Bahçesi’nin önünden geçerken komşularımızın müsaadesini alarak kiraz ağacına çıkmıştım. Ağaçtan düştüğümü hatırlıyorum.” Nostalji Bahçeleri’nde her yöreden hemşehrilerinin komşuluk ilişkilerini geliştirdiklerine dikkat çeken Çağırıcı, Güneydoğulu bir ailenin çiğ köftesini, Karadenizli bir ailenin de dolmasını paylaştığını gördüğünce çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Giresun Duroğlu Belde Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran’ın yanı sıra  çok sayıda ilçe sakini katıldı.

NOSTALJİ BAHÇELERİ İLK OLARAK ÜZÜM BAĞI İLE KURULDU

Proje kapsamında ilk olarak Sancaktepe Mahallesi’nde 2 bin 200 metre kare alan üzerine 2007 yılında Üzüm Bağı kuruldu. 220 asmanın yer aldığı Üzüm Bağı’nı Kirazlı Mahallesi’nde kurulan Kiraz Bahçesi takip etti. Kiraz Bahçesi’nin ardından Güneşli Mahallesi’nde Kayısı Bahçesi oluşturuldu. 72 adet kayısı ve 6 adet nektarin ağacının dikildiği Kayısı Bahçesi’nde Malatya Beşkonaklar’ın mimari özelliklerini taşıyan bir de Malatya Konağı inşa edildi. Kestane Bahçesi hizmete açıldı. Yavuzselim Mahallesi’nde döküm sahasını ıslah ederek muhteşem bir bahçeye dönüştüren Bağcılar Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Bağcılarlılara şahane bir tesis kazandırmış oldu. Yaklaşık 11 bin metre kare alan üzerine kurulan ve Bağcılar’ı yüksek bir mevkiden gören bahçeye 200 kestane ağacı dikildi. Bahçeye piknik yapmak isteyen aileler için de 17 pergola yapıldı. İsteyen vatandaşlar mangalı da hazır olan bahçeye gelerek piknik yapabiliyor. Kestane Bahçesi’ni önemli kılan bir diğer özellik ise Kastamonu yöresinin mimari özelliklerinde tasarlanan Kastamonu evi… Meyilli araziye kademeli olarak inşa edilen Kestane Bahçesi’nde spor alanları ve akvaryum da bulunuyor. En son olarak da fındık bahçesi kurularak hizmete sunuldu. Bağcılar Belediyesi tarafından oluşturulan nostalji bahçesi geleneği benzeri meyve bahçeleriyle devam edecek. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?