33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Fuar kapsamında açılan "Bir Ruh Macerası... Ayşe Şasa" sergisi, 16 Kasım'a kadar görülebilecek

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı
33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı
GİRİŞ 13.11.2014 12:33 GÜNCELLEME 13.11.2014 13:32

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında açılan "Bir Ruh Macerası... Ayşe Şasa" sergisi, 16 Kasım'a kadar görülebilecek.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle "Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla düzenlenen kitap fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

Türk sinemasına ayrılan özel bölümde açılan "Bir Ruh Macerası... Ayşe Şasa" sergisinde, 16 Haziran'da vefat eden senarist Ayşe Şasa'nın hayatından kesitler ve çeşitli bilgiler içeren 43 fotoğraf, afiş ve kitap kapakları bulunuyor.

Sergideki eserler, "Sahici bir hayatın sinematografik yolculuğu", "Seçkin semtin yalnız çocuğu", "1940'ların kafası karışık aristokratları", "Soru işaretleriyle kuşatılmış gençlik yılları", "Kişisel tarihte bir dönüm noktası: Kemal Tahir", "Ve sinemayla buluşma", "Yeşilçam'da yeni soluklar", " Sinemanın dönüştürücü gücü", "Bülent Oran'ın gözünden Ayşe Şasa", "Kahırdaki lütuf: Hastalık ve hakikatle buluşma", "Tefekkür ve huzura eriş" ve "Bir Sinema Düşünürünün Mirası" konu başlıkları altında sergileniyor.

Türkiye ve yurt dışından 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuar ve fuardaki sergiler, 16 Kasım'a kadar görülebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!