İSMEK 21.yıl genel sergisi açıldı

İSMEK, 21. Yıl Genel Sergi ve Festivali İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla açıldı.

İSMEK 21.yıl genel sergisi açıldı
İSMEK 21.yıl genel sergisi açıldı
GİRİŞ 25.05.2017 10:07 GÜNCELLEME 25.05.2017 10:07

İSMEK 21. Yıl Genel Sergi ve Festivali 18 Mayıs 2017’da yapılan bir tören ile ziyarete açıldı. 30 Mayıs 2017’ye kadar açık kalacak serginin açılışını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gerçekleştirdi. Siyaset, eğitim ve sanat çevrelerinden pek çok tanınmış ismin katıldığı açılış töreninde, İSMEK’ten eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları, İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından verildi. Sertifika töreninin ardından serginin açılış kurdelesi kesilirken, İSMEK öğretmenlerinden oluşan sanatkârlar da bir konser verdi.

Bu yıl çeşitli temaların işlendiği İSMEK 21. Yıl Genel Sergi ve Festivali’nde İSMEK öğrencilerinin eserleri yer alıyor. Sergide, Türk İslam Sanatlarından el sanatlarına, kuyumculuktan yiyecek ve içecek eğitimlerine, giyim ve üretim teknolojilerinden bahçeciliğe kadar toplam 33 ana alan altında toplanan İSMEK eğitimlerine ait pek çok stant yer alıyor. 

Sergide Neler Görülebilecek?

İSMEK 21. Yıl genel Sergi ve Festivalinde ayrıca ziyaretçiler her stantta ayrı bir dünyayla karşılaşıyor. Bez bebek standında ormanda yaşayan hayvanların eğlenceli yaşamları konu alınırken, stilistlik branşı standı için günümüz trendlerinin çizimleri haricinde öngörülen gelecekteki kıyafetler tasarlandı. Rölyef standında kadrajdan şehir manzaraları boyutlandırılırken, nikah şekeri standı için kır düğünü şeker tasarımları çalışıldı. Geleneksel değerlerimizden iğne oyası standında eskiye dönülerek ipek oyaların yanında doğadaki tüm çiçeklerin iğne oyası çalışmaları yapıldı. El nakışı standında öğrenciler bereketin simgesi “Nar” konulu eserler sergilerken tel kırma öğrencileri bugüne kadar tel kırmada hiç denenmeyen motifler üzerine çalışmalarını sergiliyor. Takı Tasarımı stantlarında ise Anadolu medeniyetleri temasıyla yapılan tasarımlar sergileniyor.

Sergi; Konserler, Seminerler ve Atölyeler ile Renkleniyor

İSMEK 21. Yıl Genel Sergi ve Festivali’nde yapılan etkinlikler de göz dolduracak. Ziyaretçilerin pek çok konuda bilgi sahibi olması için sergi alanında düzenlenecek seminer, söyleşi ve atölye gibi etkinliklerin yanı sıra konser ve müzik dinletileri de serginin dikkat çeken unsurları arasında yer alıyor. “Moda Fotoğrafçılığı Çekimi”, “Sulu Boya ile İllüstrasyon Çizimi” ve “Terrarium Yapımı “ atölye çalışmaları arasında öne çıkarken, ''Karagöz'' tiyatro oyunu, “Makyaj Tüyoları” sunum ve söyleşisi, TRT 'Rafadan Tayfa' Çizgi Film Ekibinin Başarı Hikâyesi Söyleşisi, “Dijital Kıyafet ve İç Mimari Görselleştirme”” Tasarım Teknikleri” Söyleşisi öne çıkan etkinliklerden sadece birkaçı. Ayrıca yapılacak tüm etkinliklerde işitme engelli katılımcılar için işaret dili anlatımı yapılacak..

18 Mayıs tarihinde açılan İSMEK Genel Sergi ve Festivali, 30 Mayıs 2017’ye kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır