"Cam negatiflerde İstanbul'un İzleri" sergisi

II. Meşrutiyet'in ilanı ve İstiklal-i Osmani yürüyüşü gibi toplumsal olayların da bulunduğu birçok görselin yer aldığı sergi, 14-19 Kasım tarihlerinde gezilebilecek.

"Cam negatiflerde İstanbul'un İzleri" sergisi
"Cam negatiflerde İstanbul'un İzleri" sergisi
GİRİŞ 15.11.2017 10:27 GÜNCELLEME 15.11.2017 10:27

Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda "Cam Negatiflerde İstanbul'un İzleri, İmparatorluktan Cumhuriyete" fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ziya Kenan Bilici, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Yayman, İstanbul'a kültür, sanat, edebi metinler ile şiirlerin yakıştığını belirtti.

Napolyon Bonapart'ın "Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu" sözünü anımsatan Yayman, İstanbul'un medeniyetler, dinler ve dillerin şehri olduğunun altını çizerek, "İstanbul, bizim medeniyetimizin zirve şehirlerinden birisi. İstanbul'a dair ne kadar çok çalışma yapılsa kitap, roman ve şiir yazılsa azdır." dedi.

Yayman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı gerçekleştirilen yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesine de değinerek, "AKM, aslına uygun olarak eskisinden daha güzel, Türkiye ve ismine yakışır bir şekilde yeniden yapılacak ve 2019'da açılışa hazır hale gelecek." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem de böyle anlamlı bir açılışta bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Şehirlerin kimliğini oluşturmak için sergilerin önemli olduğuna dikkati çeken Erdem, "Eserlerimizi insanlığa sunarsak, geleceğimiz çok farklı olacak. En önemlisi, milli kimlik ve duyarlılığımızın gelişmesi açısından büyük yarar sağlayacak." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. İstanbul'un değişen dönüşen mekanları, düğün ya da cenaze gibi adetleri, II. Meşrutiyet'in ilanı ve İstiklal-i Osmani yürüyüşü gibi toplumsal olayların da bulunduğu birçok görselin yer aldığı sergi, 14-19 Kasım tarihlerinde gezilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı