Türkan Şoray ile Talat Bulut 'Hazal' için buluştu

Türk sinemasının iki dev ismi Türkan Şoray ve Talat Bulut, 23 yıl önce birlikte oynadıkları "Hazal" filminin Kadıköy'deki gösteriminde bir araya geldi.

Türkan Şoray ile Talat Bulut 'Hazal' için buluştu
Türkan Şoray ile Talat Bulut 'Hazal' için buluştu
GİRİŞ 04.02.2012 21:31 GÜNCELLEME 04.02.2012 21:31

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Caddebostan Kültür Merkezi'nde, başrollerini Türkan Şoray ve Talat Bulut'un paylaştığı "Hazal" filminin gösterimi yapıldı. 23 yıl önce çekilin filmin gösterimi başta Türkan Şoray ve Talat Bulut olmak üzere filme emeği geçenleri bir araya getirdi. Gösterime filmin yönetmeni Ali Özgentürk, film müziklerini hazırlayan Arif Sağ ve oyuncularından Meral Çetinkaya da katıldı. Türkan Şoray solana girdiğinde seyircilerden büyük alkış aldı. Film ekibinin seyirciyi selamlamasının ardından "Hazal" filminin gösterimi gerçekleşti.

Film gösterimi sonrasında eleştirmen Atilla Dorsay moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide konuşan Türkan Şoray, "Benim için müthiş bir film. Gerçekten bu kadar yıl olmasına rağmen bugün çekilmiş gibi hiç bir şey kaybetmemiş; sinematografisiyle, içeriğiyle, konusuyla. Bir kaç izlemiş olmama rağmen bugün yine çok etkilendim. Ali Özgentürk'ü tebrik ediyorum" dedi.

Atilla Dorsay'ın "Bir çocuk oyuncuyla çalışmak nasıldı" sorusuna Türkan Şoray "Bir kere inanılmaz hayran oldum çocuğun oyunculuğuna. Ne kadar inandırıcı, ne kadar saf, çok çok iyiydi. Oynadığım karakter o çocuğa veriliyor, onun olması lazım, gerdek gecesi sahnesi var ve bunun yaşanması lazım. Bu sahnenin çekilmesi lazım. Ama nasıl çekilecek? Ali bey ile güzel güzel çalışıyoruz. Çekimler güzel gidiyor. Sıra o sahneye geldi. Paldır küldür çekime girdik. O sahne çekilecek. Sahnenin gerçek de olması lazım ama işte başladık ne yapacağız, ne edeceğiz. Sonra bu muhabbetli halimiz biraz bozulur gibi oldu. Ali bey yönetmen olarak ki kendisine çok hak veriyorum, daha gerçeğe yakın olmasını istiyordu. Ben de hem gerçeğe yakın olmasını istiyorum, hem benim gerçeğime yakın olmasını istiyorum. Arada kalıyordum. Böyle biraz ortasını bulduk sonra galiba" diye konuştu.

Talat Bulut ise, o dönem Nişantaşı'nda ucuz bir otelde kaldığını anlattı. Filmin yapımcısının kendisini Türkan Şoray ile tanıştırmaya götürmek istediğini anlatan Bulut, "Ben de inanılmaz bir heyecan başladı. İstanbul'a gelirken bir kadife pantolon, bir gömlek ile gelmişim, kıyafetim yok. Otelin sahibinin damadı bana 'Üzülme, ben sana pantolon ve gömlek veririm' dedi. O kıyafetleri giydim, inanılmaz bir heyecanla tanışmaya gittim" dedi. Bulut, Türkan Şoray ile çalışmanın herkese nasip olmayacağını belirterek, Şoray ile çalışmanın kendisine çok şeyler öğrettiğini ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...