Ünlü yazarlar 'Usta'yı anlattı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, yazarlık hayatının 60. Yılında Osman Akkuşak için özel bir program düzenledi.

Ünlü yazarlar 'Usta'yı anlattı
Ünlü yazarlar 'Usta'yı anlattı
GİRİŞ 10.12.2012 23:34 GÜNCELLEME 11.12.2012 00:03

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenen programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın yanı sıra  kültür sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Sevenlerinin 'Osman amca' diye hitap ettiği Akkuşak'ın 60. yazarlık yılı nedeniyle kaleme aldığı yazının Seyfullah Kartal tarafından okunmasından sonra Akkuşak adına panel düzenlendi.

 Tarihi Kızlarağası Medresesinde Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın yönetiminde gerçekleştirilen panelde, Fehmi Koru, Hasan Kaçan, Orhan Okay, Mehmet Niyazi, Gülten Dayıoğlu gibi birçok tanınmış isim, üstat Osman Akkuşak'la ilgili duygu düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

 ‘NEZAKET TİMSALİ

"Nazikliğin, inceliğin, kültürümüzün ne demek olduğunu Osman Amca'dan öğrendim ben diyen sanatçı Hasan Kaçan ‘Nerede ne zaman karşılaşırsanız karşılaşın Osman Amca herkese iltifat eder. Gazete okurken bile kim yanına gelirse gelsin ayağa kalkarak konuşur."diyerek Osman Akkuşak' ı tanımaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.



Üstatların pek azının kıymetinin yaşarken bilindiğini, bu nedenle de etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ettiğini belirten gazeteci yazar Fehmi Koru, konuşmasında Osman Akkuşak' ın yazılarındaki bir ayrıntıya şu sözlerle dikkat çekti: "Tanınmayan insanlar bile Osman Akkuşak' ın yazılarında görülüp tanınmıştır. Meziyeti beğenirsiniz ama bunu içinizde saklarsınız; başkalarıyla paylaşmazsınız. Osman Akkuşak ise yazılarında ismi bilinmeyen yazarlara bile yer vermiştir. Ben bunu çok değerli buluyorum."
Yazar Gülten Dayıoğlu da kendisini Osman Akkuşak'ın annesinin büyüttüğünü belirterek Osman Akkuşak'ın ailenin iftihar listesinin başında geldiğini ve kendisinin Osman Akkuşak'ı örnek aldığını ifade etti.

Yazar Orhan Okay ise Akkuşak ile 60 yıllık dostluk ve arkadaşlıklarının bulunduğunu belirterek, yatılı okulda birlikte okuduklarını anlattı. Osman Akkuşak ile 50 yıla dayanan bir dostlukları olduğunu ifade eden Mehmet Niyazi ise Akkuşak'ın İsmet İnönü vb. önemli kimselerle yaptığı gün yüzüne çıkması gereken seri röportajlarının olduğunu söyledikten sonra, Marmara Kırathanesi döneminde Akkuşak'ın iki önemli özelliğinin öne çıktığını bunların birincisinin komünistlerle mücadele" ikincisin de " aşık olmak" olduğunu ifade etti.

‘BENİ BAHTİYAR ETTİNİZ'

Programın sonunda mikrofona gelen Osman Akkuşak ise konuşmasında herkese katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Buraya gelen tüm dostlarıma ve bu organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Daha doğru, daha gerçekçi, daha güzel insanlar daha faydalı fikirler söyler. İnşallah ben de daha fazla yazarım. Takdir edilmek güzel bir duygu, bu bir teşviktir. Bu teşvikin huzuru üzerimde. Dualarınızı benden esirgemeyin."dedi.

Programın gerçekleşmesine katkıda bulunan  Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da  Osman Akkuşak'a yazı hayatımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek kendisine 60. Yıl beratı takdim etti…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü