Sunal ailesi 'Propaganda' filmine dava açtı

Kemal Sunal'ın eşi ve çocukları 'Propaganda' filminin yapımcılarına dava açtı.

Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal'ın ailesi 'Propaganda' filminin yapımcıları Plato Filmine telif hakları talebiyle dava açtı. 

Filmin hasılat geliri 500 bin kişiye kadar yüzde 10'u ayrıca diğer gelirlerdende yüzde 10 olarak Kemal Sunal'a verilecekti. Sunal'ın vefat etmesinin ardından çocukları Ali ve Ezo ile eşi Gülderen Sunal, Plato Filmine dava açarak ödenmemiş haklarını talep ettiler. Savcı gelirin hesabı için bilirkişilerin filmin gelirini hesaplamasını istedi. 

Bilirkişi 1 milyon 239 bin kişinin izlediği filmin hasılatının 1 milyon 380 bin lira olduğunu ve Sunal ailesine verilmesi gereken miktarın 15 bin lira olması gerektiği yönünde rapor  hazırladı. Sunal ailesinin avukatı Uğur Güven, "Bir buçuk milyon kişinin izlediği filmde 14 bin 905 lira komik bir rakamdır" diyerek bilirkişinin raporuna itiraz etti. 

Mahkeme, Kültür Bakanlığına filmin DVD ve CD'lerden ne kadar hasılat elde edildiğinin belirlenmesine karar vererek duruşma başka bir tarihe erteledi.

Almeda Abazi single çıkarıyor

İLİŞKİLİ HABER

Almeda Abazi single çıkarıyor
Can Bonomo düğününü erteledi

İLİŞKİLİ HABER

Can Bonomo düğününü erteledi

BİR YORUM YAPIN 3

anonimyorumyapanadam 3 yıl önce

Yüzde onun neresi anlaşılamamış da duruşma ertelenmiş? Yüzde on diyorsa verilecek. Vermezse ceza almalı. Bu kadar basit.

Temel candan 5 yıl önce

Bilirkişi univetsitede akademisyenlere verilen hak onlarda burdan para aliyorlar akademide uyuyup bilim üreteceğine Bilirkişi vs lerle para pesinde kosuyorlarmiş akademik cevreleri dinleme zahmetinde bulunursaniz size bunlari anlatirlar

Toplam 1 beğeni

Kayseri 5 yıl önce

14 binlira komik bir rakammi her kurusun degerini bilmek lazim istersen milyarder ol

Toplam 3 beğeni