Orhan Gencebay'ın 'Tayyip Erdoğan' sevgisi

Usta sanatçı Orhan Gencebay, yaptığı bir röportajında kendine yöneltilen tüm soruları yanıtladı. İşte, haberin detayları...

Orhan Baba lakabıyla bilinen Gencebay, siyaset atılır mısınız sorusuna,"Hiçbir zaman... Sanatçı sanatını yapar. Benim siyasi isimlerle tanışıyor olmam, sevmem suç mu? Mesela sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yıllar öncesinden tanır, severim. Burada yanlış olan ne? Evet, onu takdir ediyor ve seviyorum. Ben onu çok sevdiğimi hep söyledim. Doğruları savunurken linç edileceksem boynum kıldan ince" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini Kültür Kurulu’na atamasını tuhaf bulanlara,"Kültür Kurulu’na bir sanatçı değil de kim atanacaktı? Burada nasıl bir gariplik var? Devletimize kim hizmet veriyorsa ben ona saygı duyarım. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkımızın seçmiş olduğu bir lider, devletimizin başıdır. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'a da büyük saygı duyarım. Ben Atatürk'üme nasıl saygı duyuyorsam, arkasından gelen bütün liderlere, ülkemi yönetenlere saygı duyarım. Bazı insanlarda saplantılar var. Süleyman Demirel ile baba-oğul gibiydim, bana “Demirelci” diyorlardı. Özal zamanında “Özalcı”, Ecevit zamanında “Ecevitçi...” Nedir bu rezalet?" diyerek keskin bir dille yorum yaptı.

Milyonların gönlünde taht kuran Gencebay, iktidara çok yakın durmasından sebep sert eleştirilere, "Son derece kaba, çirkin ve cahil bir söylem. Ben devletimi sever sayarım. Devletini sevmeyen insanlar da var. Bu devletin içinde yaşayıp da, devlete saygı duymayan bir insana benim bakışım farklı olur. O zaman bu ülkenin nimetlerinden yararlanmasın. Varsa devletimizin eleştirilecek bir yönü, söylesin. Ama eleştirinin de bir adabı var. Mesela geçenlerde hastalandım bana, “Öl, geber” diyenler oldu. Neden bunu diyorlar ki? Ben ne yaptım? Ben ülkem için, geleceğimiz için taşın altına elimi her zaman koymaya hazırım"diyerek net bir dille duygularını ifade etti.

Burak Özçivit ile Fahriye Evcen'in bebeklerinin cinsiyeti belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit ile Fahriye Evcen'in bebeklerinin cinsiyeti belli oldu
Ünlü şef Jamie Oliver'dan Nusr-et açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şef Jamie Oliver'dan Nusr-et açıklaması
Diriliş Ertuğrul dizisi sürprizlerle başlayacak!

İLİŞKİLİ HABER

Diriliş Ertuğrul dizisi sürprizlerle başlayacak!

BİR YORUM YAPIN 3

Mine 5 yıl önce

Sanada bu yakişir orhan babam kralsin

Toplam 2 beğeni

Günse 5 yıl önce

Sanatçılığınla işiliini boz mayan ORHAN baba başkan erdoğanı sevmiş helal sana derm

Toplam 1 beğeni

Abdullah 5 yıl önce

Sana "öl" diyenlere biz aynıyla mukabelede bulunmayiz seviyemiz çukur değil zira,seni seviyoruz Orhan Baba.

Toplam 3 beğeni