RTÜK reyting rekortmeni olan diziye bu kez acımadı! Cezalar...

Ekranlarının sevilen dizisi aynı zamanda reyting rekortmeni olan birbirinden ünlü diziye ceza yağdırdı. İşte o diziler...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, "Bizim Hikaye" dizisindeki bir çocuğu "kadınlaştıran" görüntüler ile "Çukur", "Avlu", "Sen Anlat Karadeniz" ve "Muhteşem İkili" dizilerindeki şiddet sahneleri sebebiyle fenomen dizilere ceza yağdırdı. 

Üst Kurul'un haftalık toplantısında vatandaşların da yoğun şikayetlerine konu olan "çocuk istismarı" ile ilgili bazı yayınlar ele alındı. "Şiddet" ve "Çocuk istismarı" nın fazlaca işlendiği reyting rekortmeni dizilere ceza kesti.

Daha önce çok sayıda şikayet alan "Çukur" dizisi yine şiddet içerikli sahneleri ile Üst Kurul toplantısının gündemine geldi.  "Çukur" dizisinde ayaklarından tavana asılı olan bir adamın dumanlar tüten sönmemiş kireç dolu bir varile batırılma tehdidiyle konuşturulmaya çalışılması gibi şiddet içerikli sahnelerin gösterilmesinin ve şiddetin sıradanlaştırılmasının "şiddeti özendirici veya kanıksatıcı" olduğu değerlendirildi. Show TV'ye, dizideki bu sahne ve diyaloglar sebebiyle idari para cezası verildi.

RTÜK, "Sen Anlat Karadeniz" isimli dizide tokat atma, boğaz sıkma, boyundan tutup sürükleme, parmak kırma, kemerle dövme gibi kadına yönelik şiddet içeren sahnelere yer verildiğini, söz konusu dizide yer alan sahnelerin ve diyalogların şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olduğu gerekçesiyle ATV'ye de idari para cezası kesti.

İpek Tanrıyar’a sahnede sürpriz evlilik teklifi

İLİŞKİLİ HABER

İpek Tanrıyar’a sahnede sürpriz evlilik teklifi
"Müslüm" filmi Avrupa'da vizyona girdi

İLİŞKİLİ HABER

"Müslüm" filmi Avrupa'da vizyona girdi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 10

Rütük Niyazi 5 yıl önce

Rütük deki arkaslar ne is yapar önce oturup onların değerlendirmesi gerekmiyor mu neden önleyici görev yapmıyorlar. Şikayet olan dizi ver bi makbuz evde bende yazayım cezayı. Fox ATV Star Kanal D Show tv bunların hepsinde sıkıntılı diziler mevcut yazık değil mi nedir bu Amerikan özentisi Allah aşkına şiddet ve erotizm den başka. Eğitici hiç bir şey yok

xyz 5 yıl önce

bence bu ceza degil odul uc kurus para cezası aliyorlar bedavadan reklam

Vatandaş 5 yıl önce

Bu zararlı sahneler yayınlandıktan sonra ceza kesilmesinin çok bir anlamı yok, caydırıcı da değil! adamlar reklamlardan voleyi vuruyor zaten, Asıl yayınlanmadan önce bir komisyon incelemeli ve bu sahnelerin yayınlanmasının önüne geçilmeli.

mali 5 yıl önce

halk tv ye yazsınlar cezayı yazılan cezayı 100 de 1 e dusurerek olmaz bu ısler rtuk

Hatice 5 yıl önce

Para cezası az değil mi ? Yayından kaldırılmaları gerekir

Yorumların Tümünü Okuyun