Atiye setindeki iş kazası ölümle sonuçlanmıştı! Yapımcı Onur Güvenatam'a hapis şoku...

2019 yılında Netflix'te izleyiciyle buluşan Atiye dizisinin setinde çalışan görevli vatandaş Hasan Karatay, talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Konuya ilişkin Onur Güvenatam ile sanat yönetmeni Deniz Kobanbay'ın yargılandığı davada, Güvenatam'ın "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapsi, Kobanbay'ın da beraati istendi.

Netflix Türkiye'nin ikinci orijinal dizisi Atiye'nin (The gift) set çekimlerinde talihsiz bir olay görülerek can kaybı yaşanmıştı. Boya görevlisi olan Hasan Karatay, sette yüksek bir yerden düşerek acilen hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Karatay'ın ölüm nedenine yönelik Sinema Tv Sendikası'nın araştırma yapmaya başlamıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda Onur Güvenatam ile sanat yönetmeni Deniz Kobanbay hakkında dava açıldı. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Onur Güvenatam'ın avukatı Maruf Kemal Yavuz ile sanık Deniz Kobanbay'ın avukatı Süreyya Yiğitbaşı katıldı.

Atiye dizisi

Atiye dizisi

"İKİ RAPORDA SORUMLULAR VE OLAY KENDİ İÇİNDE ÇELİŞMEKTEDİR"

Sanık Kobanbay'ın avukatı Yiğitbaşı, ilk bilirkişi raporunda müvekkiline kusur atfedilmediğini, ikinci raporda yanlış yönlendirmeyle kusurlu bulunduğunu belirterek beraat talebinde bulundu. Sanık Güvenatam'ın avukatı Yavuz, dosya içindeki iki farklı bilirkişi raporuna değinerek, "İki raporda da sorumlular ve olay kendi içinde çelişmektedir. Bu çelişkiler giderilmeden savcılığın görüş sunması içtihatlere aykırıdır. Müvekkil ile suçtan zarar gören kişi ve olay hakkında illiyet bağı yoktur. Bu sebeple müvekkilin kusuru ve sorumluluğu düşünülemez. İki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi için dosyanın üçüncü bir bilirkişiye gönderilmesi gerekmektedir. Beraat talebinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Onur Güvenatamın hapsi isteniyor

Onur Güvenatamın hapsi isteniyor

MÜTALAA AÇIKLANDI

Mahkeme dosyadaki raporlar, toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı dikkate alarak yeniden bilirkişi raporu alınmasının davaya bir yenilik katmayacağından, taleplerin reddine karar verdi. Daha sonra duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Güvenatam'ın OGM Pictures şirketinin sahibi, Deniz Kobanbay'ın ise film setinde sanat yönetmeni olarak görev aldığı bildirildi. Yaşanan olay iş kazası olarak raporlara işlendi.

YAPIMCI ONUR GÜVENATAM'IN 6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada, sanıklardan Güvenatam'ın yerine getirmediği önlemlerin önemli olduğu, bu nedenle olayda ihmali bulunduğu belirtilerek, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenirken, diğer sanık Kobanbay'ın olayda kusuru tespit edilemediğinden beraati talep edildi. Duruşma, tarafların mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebinde bulunmaları üzerine ertelendi.

 

Hasan Karatay

Hasan Karatay

NE OLMUŞTU?

Sinema TV Sendikası, iş güvenliğinin sağlanamadığını ifade ederek hatalı olduklarını söyledi.

92 yaşındaki Rupert Murdoch'ın beşinci kez evlenme hayali suya düştü!

İLİŞKİLİ HABER

92 yaşındaki Rupert Murdoch'ın beşinci kez evlenme hayali suya düştü!
Yemekteyiz'in birincisi Rahşan Suluhan oğlunun korkunç ölümüyle feryat etti!

İLİŞKİLİ HABER

Yemekteyiz'in birincisi Rahşan Suluhan oğlunun korkunç ölümüyle feryat etti!

BİR YORUM YAPIN 0