Özlem Tunca kimdir? Özlem Tunca 'Dünyayı Geziyorum'u ve deneyimlerini anlattı

Ünlü gezgin ve sunucu Özlem Tunca, kısa sürede büyük beğeni toplayan seyahat programı Dünyayı Geziyorum'u ve program sürecinde yaşadıklarını kendine has üslubu ile anlattı. Tunca, insanların iletişim kurmak için dil bilmelerine gerek olmadığını, gönül dilinin bile yeterli olduğunu belirtti.

Yasemin.com/ÖZEL

Ünlü gezgin ve sunucu Özlem Tunca, büyük bir ilgiyle takip edilen programı Dünyayı Geziyorum'u, gezgin olarak yaşadığı deneyimleri ve tüm merak edilenleri Yasemin.com editörlerinden Hüsna Köşger ve Ebrar Albayrak'a anlattı:

‘NE OLMAK İSTİYORSANIZ, ÇOK ÇALIŞMALI VE ONUN ARKASINDAN GİTMELİSİNİZ.’

- Tüm dünyayı gezerek hem bir kadın hem de bir anne olmak nasıl bir his?

Dünyayı gezmek herkesin hayali. Benim de hayalimdi. Çok küçük yaşlarımdan itibaren hem televizyoncu olmak istiyordum hem de gezi programı yapmak istiyordum. Zaten Radyo TV – Sinema mezunuyum ve eğitimimi hep bu yönde aldım. Çok dua etmiş ve çok çalışmıştım. Bana soran genç arkadaşlarıma da hep söylüyorum, ‘Ne olmak istiyorsanız, çok çalışmalı ve onun arkasından gitmelisiniz.’

Dünyayı, Türkiye’yi ya da bulunduğunuz ortamı gezmek çok önemli. Çünkü gezmek insanın vizyonunu geliştiriyor ve çok şey katıyor. Biz de bunu, en azından insanların hayallerini gerçekleştirerek, evlerine götürüyoruz. Gördüğümü, tattığımı, hissettiğimi anlatmayı çok seviyorum. İstediğim işi yapıyorum. İnsanlara rehberlik de yapıyoruz aslında.

Çünkü bizler niye para biriktiriyoruz? Tatile gitmek, yeni yerler görmek ve yeni kültürler tanımak için. Biz de insanlara; gezilip görülebilecek yerleri, aynı zamanda çocukla birlikte nereler gezilir görülür başlığı altında bir program hazırlayarak, en iyi şekilde izleyicilerimize sunmaya çalışıyoruz.

özlem tunca

özlem tunca

'DOĞAYI VE ADRENALİNİ ÇOK SEVİYORUM'

- Unutamadığınız bir anınız var mı?

Doğayı ve adrenalini çok seviyorum. Moğolistan’da başımıza gelen bir anı var. 10 güne yakın Moğolistan’da, otak denilen büyük çadırlarda kaldık. İçerisinde duman yakıyorlar bu nedenle çadırların üstü boş, dumanlar oradan çıkıyor. Ancak biz gece kapatmıştık. Ağustos ayı olmasına rağmen de soğuktu.

Akşam oldu, bir baktım delikten böcekler düşüyor. Bize özel de bir jibinlik yapmışlardı. Diğer turistlerde ise böceklerden korunmak için kulak tıkaçları vardı. Bizimse haberimiz yoktu. İnternetten araştırmıştım ancak detaylarını bu kadar bilmiyordum.

Arkamda büyük bir gölge olduğunu gördüm. Koca bir örümcekmiş meğerse. Eşim Yasin’e dedim ki, ‘Yasin arkamda kocaman bir örümcek var. Ben bakamıyorum.’… Gerçekten güzel anılar bunlar. Ben çok keyif almıştım, macera dolu bir akşam yaşamıştık.

Bir de Yakup Can maske ile ilk kez suyun altına bakmıştı. Onu, Maldivler’de tamamen rengarenk ve mercanlarla dolu bir denize götürmüştük. Onun yaşadığı o deneyim de çok özeldi. Çok güzel bir tecrübe olmuştu.

özlem tunca esirgenç

özlem tunca esirgenç

'GÖNÜL DİLİYLE ANLAŞMAYI BAŞARDIK'

- Birçok ülkeye gidiyorsunuz? Kaç dil biliyorsunuz?

Gittiğimiz yerlerde İngilizce’yi genellikle biliyorlar. Bilmeseler dahi yanımızda bulunan rehber İngilizce’yi biliyor oluyor. Gittiğimiz ülkelerde de ya İngilizce ya da Tarzanca, dil olmasa da el kol hareketleriyle bir şekilde anlaşıyoruz. Dil hiçbir zaman sorun olmadı.

Mesela İran’da bir eve misafir olmuştuk. Türkçe de İngilizce de bilmiyorlardı. Gönül diliyle anlaşmayı başarmıştık.

Hiç dil bilmeyen bir insan, dünyayı gezmeye gitse bence gittiği yerlerde bir şekilde anlatır derdini. Dünyada böyle insanlar çok var. İki İspanyol bisikletlerine binip yola çıkıyorlar, ortak bildiğimiz bir dilimiz olmadığı halde bize soru soruyorlar ve anlaşıyoruz. Gezginler birbirlerinin dilinden anlıyorlar.

özlem tunca ile hüsna köşger ve ebrar albayrak

özlem tunca ile hüsna köşger ve ebrar albayrak

'BİR MAGNET KOLEKSİYONUM VAR'

- Gezdiğiniz ülkelerden evinize getirdiğiniz dekoratif ürünler var mı?

İlk başlarda çok fazla getiriyorduk. Asya’dan, onların kültürlerini anlatan maskeler almıştım. Magnet topluyordum halen devam ediyorum. Bir magnet koleksiyonum da var. Ancak artık maske vb. nesneleri Yakup Can alıyor. Kabe’den Zemzem Tower almıştı. Bir koleksiyon hazırlıyor.

Kollukla yüzmeyi dünyayı gezerken öğrendi, ilk adımlarını Singapur’da attı. İlk ayakkabısını da Singapur’dan aldık. Onu gerçekten unutamıyorum.

'TECRÜBE ETMEK, HAYATTAKİ EN BÜYÜK DENEYİM'

- Artık klasikleşmiş olsa da… Sizce çok gezen mi bilir yoksa çok okuyan mı?

Bence çok gezen bilir. Çünkü o okuduğunuz şeyi, gidip gördüğünüz zaman aslında gidip görerek tecrübe etmiş oluyorsunuz. Tecrübe etmek, hayattaki en iyi deneyim. Tabi okumak da çok önemli. Okuyarak destekleyeceksiniz.

özlem tunca röportajı

özlem tunca röportajı

'GÜNEY KORELİLERİN CİLTLERİNE BAYILIYORUM'

- Güzellik rutininiz nasıl? Cilt bakımınızı nasıl sağlıyorsunuz?

Her sabah muhakkak yüz yıkama jeli, nemlendirici ve koruyucu kullanıyorum. Güney Korelilerin ciltlerine bayılıyorum. Erkeklerin yüzlerinde bile bir tane sivilce yok. Gittiğimde, ‘cildiniz için evde maske mi yapıyorsunuz?’ diye sordum. Pirinçleri haşlayıp suyunu yüzlerine sürdüklerini öğrendim. Bununla birlikte sağlıklı besleniyor olmalarının da etkisi var. Çok sık sebze tüketiyorlar.

Her yaş kesimi için ayrı ayrı güneş kremleri bulunuyor. Birazcık güneş çıksın ellerine eldiven giyiyorlar. Çok dikkat ediyorlar. Ben de Asyalıların kullandıkları maskelerden kendime almıştım. Güneş koruyucu kullanmaya da Güney Korelilerden öğrendikten sonra başladım.

18 yaşımdan bu yana yüz koruma jeli ve nemlendirici kullanırım. Kesinlikle makyajla yatmam. Çekimler sırasında bile sadece pudra kullanırım.

'İNSAN KENDİNE NE YAKIŞIYORSA ONU GİYMELİ'

- Moda konusunda ne kadar ilgilisiniz? Tercih ettiğiniz stil nedir?

Spor tercih ederim. Topuklu ayakkabıyı seviyorum ama rahat edemiyorum. Ayağım spor ayakkabıya alışmış. İnsanlar nasıl rahat edebiliyorsa öyle giyinmeliler. Sırf şu moda diye giyip, komik duruma düşmektense… İnsan kendine ne yakışıyorsa onu biliyordur ve onu giymeli bence.

Güney Koreliler de çok rahat giyinirler. Bol pantolonlar, bol t-shirtler ve spor ayakkabılar…. Kuzeye gittiğimizde dar pantolon, dar t-shirt ve yine spor ayakkabı… Her ülkenin değişik bir kıyafet kültürü var. Kültürü yaşatmak çok önemli.

ÖZLEM TUNCA KİMDİR?

23 Ocak 1985 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Okul hayatına Ankara'da başladı. Babası Tümgeneral Melih Tunca'nın görevi sebebiyle Ankara'dan Belçika’ya taşındı. Liseye yurtdışında bulunan Shape International American High School (SAHS)’da başladı ancak mezuniyetini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

özlem tunca kimdir

özlem tunca kimdir

Girne American Üniversitesi  Radyo Televizyon Sinema bölümünde üniversite eğitimini tamamladı. Buradan dereceyle mezun olma başarısı gösterdi. Kıbrıs ve Türkiye'de sunuculuk yapmaya başladı.

‘’Türkiye Özlemi’’ adını taşıyan programıyla  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından takdir aldı. Yönetmen Yasin Esirgenç ile evli olan Tunca, Kanal 7'de yayınlanan Dünyayı Geziyorum programını yapmaktadır.

5 yıl hapsi istenen Pucca'nın davasında yeni gelişme

İLİŞKİLİ HABER

5 yıl hapsi istenen Pucca'nın davasında yeni gelişme
İndirimli banyo dekorasyonu ürünleri neler? 2019 banyo dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

İndirimli banyo dekorasyonu ürünleri neler? 2019 banyo dekorasyonları
Ünlü oyuncu İclal Aydın'dan takipçisine ayar!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu İclal Aydın'dan takipçisine ayar!
Özcan Deniz ve oğlu Kuzey'ten rekor kıran poz!

İLİŞKİLİ HABER

Özcan Deniz ve oğlu Kuzey'ten rekor kıran poz!
Masterchef'den ayrılan Hazer Amani'nin yerine gelen isim şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Masterchef'den ayrılan Hazer Amani'nin yerine gelen isim şaşırttı
Hande Erçel, Serkan Çayoğlu ve Kaan Yıldırım Halka dizisinden ayrıldı

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel, Serkan Çayoğlu ve Kaan Yıldırım Halka dizisinden ayrıldı

BİR YORUM YAPIN 9

Köydeki Fesleğen 3 yıl önce

Özlem ablayı çok seviyorum.Bende bir gün onun gibi olmak istiyorum.Köy yerindeki bir kız çocuğu için bu ne kadar kolay olabilirki.Ama yinede ,Hayaller dualara emanet demekten başka hiçbir sey gelmiyor elimden

Toplam 3 beğeni

Ergun 4 yıl önce

Her yerde turk karsina cikar. Ne gonul diliymis? Turkce konusabilirsin dunyada

Toplam 2 beğeni

Nokta 4 yıl önce

Başarılı doğuştan yetenekli

Toplam 2 beğeni

Harun 4 yıl önce

Çok seviyorum özlem tuncayi tanışmayı hep istiyorum . Başarılar diliyorum . Çok pozitif bir insan.

Toplam 5 beğeni

İlyas 4 yıl önce

Sevgi bu. Çok seviyor.

Toplam 0 Beğeni

Vatandaş 4 yıl önce

Bir de Türkçesine daha fazla dikkat etse.....

Yorumların Tümünü Okuyun