‘Türkler Geliyor: Adaletin kılıcı’ filminin özel gösterimi ayakta alkışlandı!

Sadece Türkiye'de değil birçok farklı ülkede de vizyona giren ‘Türkler Geliyor: Adaletin kılıcı’ filminin Beyoğlu'ndaki gösterimi katılımcılar tarafından çok beğenildi. Programda konuşan yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ, çok beğenilen filmin gelişim sürecini anlattı.

20 Aralık tarihinde vizyona giren 'Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı' filmi Dünya çapında Amerika, Rusya, Kanada, İtalya, Hindistan, Fransa, İngiltere, Malezya, Katar, Şili ve İngiltere gibi diğer farklı ülkelerde de gösterime gireceği duyurulmuştu. Beyoğlu Grand Pera Emek Sineması’nda düzenlenen özel gösterimde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yapımcı Mehmet Bozdağ ve filmde yer alan oyuncularla beraber çok sayıda kişi koltuklarda yerini aldı. 

'Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı' filmin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ , “Özellikle tarihi filmleri özleyenlerin ilgisini çeken bir proje oldu. Avrupa’da çok izlendi, mutluyuz. İzlenme oranları tarihi projelerde daha da zor. İnsanın eserinin beğenilmesi insanı ziyadesiyle mutlu ediyor. Bugünde Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın daveti ile buraya geldik. Özel bir gösterim olacak. Çok sancılı süreçler yaşadık. Depremzedeler ve şehitlerimiz gibi tatsız durumlar yaşandı. Beyoğlu sinema ve İstanbul’un merkezi kültür ve sanat atmosferi şekillenmeye başladı. İnşallah başka projelerle Beyoğlu İstanbul’un kültür ve sanat nabzının attığı bir ilçe olur” açıklamasında bulundu.

STANDARTLARIN ÜZERİNDE BİR FİLM YAPTIK

Başrol oyuncularından Serdar Gökhan filmin en az yurtdışı standartlarına eş değer bir kalitede olduğunu belirterek, “Son zamanlarda tarihi filmlere ağırlık verdik. Bu yaptığımız işte Türkiye standartlarının çok üzerinde yurt dışı ayarında bir film oldu. Büyük masraf yapıldı. Çok büyük bir özveri ile güzel bir iş çıkardık. İnşallah seyirci ile hak ettiği yeri bulur. Hepimiz böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Oyuncu kadrosunda Serdar Gökhan, Ebru Özkan, Levent Özdilek ve Emre Kıvılcım gibi isimlerin olduğu filmde 9 ay at binme, kılıç kullanma eğitimi almışlardı.

BİR YORUM YAPIN 0