AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan Müge Anlı'ya tepki!

Atv ekranlarında sunuculuk yapan Müge Anlı geçtiğimiz hafta programa katılan ve Zazaca konuşan bir kadını yayından aldı. Anlaşılmadığını gerekçe göstererek yaptığı bu hareket büyük tepki topladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'da tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Müge Anlı'nın Tatlı Sert programına telefonla bağlanan Şanlıurfa Siverekli kadın anlatmak istediğini Türkçe'yle anlatamayınca Zazaca konuşmak istedi. Ancak Anlı programda "Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok" diyerek canlı yayından kadın konuğu aldırdı. Bunun üzerinde Anlı'ya tepkiler gelmeye başladı. Zaza Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Alan, eski tarihi dillerden biri olan Zazaca'nın engellenmesinin doğru olmadığını ifade etti. Daha sonra Twitter'dan ise Eski bakan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ünlü sunucunun derhal kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini şu tiwitlerle anlattı:

cevdat yılmaz

cevdat yılmaz

cevdet yılmaz

cevdet yılmaz

cevdet yılmaz

cevdet yılmaz

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Acun Ilıcalı kızı Melisa'nın 6. yaş gününü kutladı!

İLİŞKİLİ HABER

Acun Ilıcalı kızı Melisa'nın 6. yaş gününü kutladı!
Sen Anlat Karadeniz oyuncularından duygusal veda!

İLİŞKİLİ HABER

Sen Anlat Karadeniz oyuncularından duygusal veda!

BİR YORUM YAPIN 33

Zaza 4 yıl önce

Bayanın zazaca konuştuğunu bilmeden nasıl yayına alıyorsunuz?ingilizce konuşsa programın sonuna kadar bırakamazsınız işte bu yüzden kürt türk vb diyerek bölünüyor..

Toplam 8 beğeni

Rotterdam 4 yıl önce

Bu durumda Muge hanim dogru karar verdigini dusunuyorum. sonucta telefon ediyorsun ve seni anlayan kimse yok. ne yapsaydi Muge? onceden haberi olsaydi tercuman ayarlardi, ama bu oyle bir durum degil. kadin kendiside ayarlayabilirdi, yerine tercumani arattirirdi. Hic bir dile karsi degilim, herkes istedigini konusabilir. ama sorun anlasilmiyoruz, Muge hanim ozur dileyecek bisey yapmadi kanaatim. Bu kadar buyutecek bisey degil.

Toplam 6 beğeni

Anliyana 4 yıl önce

Bende izledim illaki tercumansa orada yeğeni vardı tercümanlık yapardı..programa katılan ve Türkçe bilmeyip tercüman getirilirken yabancı konuşan konuğun sesini kesmiyorlar niye çünkü ingilizce veya başka dil olduğu için

Toplam 4 Beğeni

Sevgi 4 yıl önce

Pardon da Müge Anlı engellemiş değil. Neden sürekli kendinizi kendi kendinize ötekileştirip mağdur edebiyatı yapıyor ve insanlara mobbing uyguluyorsunuz? Ne yapsın? Söylenenler için kahve falı mı baksın? Ne anlamsız! Zazaca konuşan birinin Türkçe bilmemesine isyan ediyorum ben de!

Toplam 7 beğeni

SAMSUNLU ARIF arif55 4 yıl önce

Bu kadin ingilizce konusuyor olasaydi yine ayni seyi yazar miydin??????? Muge hnm keske her yabanci misafirine yaptigi gibi bir tercuman çagirsaydi .. ELINI vicdanina koy , Kur'ana el bas ve ceva ver ...

Toplam 2 beğeni

Hasan 4 yıl önce

Mugenin hatasi telefon baglantilarinda on gorusme yapilir orda anlamalari gerekirdi.

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun