Tiyatro oyuncusu Hale Akınlı toprağa verildi! Hale Akınlı kimdir?

İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun değerli isimlerinden Hale Akınlı, akciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Akınlı, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Hale Akınlı akciğer rahatsızlığı nedeniyle 78 yaşında hayatını kaybetti. Hale Akınlı için saat 10.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir tören düzenlendi. Sanatçı, düzenlenen törenin ardından Şişli Camii’nde kılınan öğle namazı sonrası Topkapı Çamlık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

PEKİ HALE AKINLI KİMDİR?

1941 doğumlu olan Hale Hanım, 35 yılı aşkın süre boyunca Şehir Tiyatroları'nda aktif rollerde yer aldı. Tiyatronun dışında TRT ve özel televizyon kanalları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta seslendirme yapan Hale Akınlı, Fakir Baykurt'un eserinden uyarlanan "Tırpan", Nezihe Meriç'in kitabından uyarlanan "Sular Aydınlanıyordu", bir Aziz Nesin uyarlaması olan "Hadi Öldürsene Canikom"un başını çektiği onlarca temsilde rol aldı. Sanatçı, Zeki Ökten'in yönettiği ve senaryosu Yılmaz Güney'e ait olan, Şerif Sezer ve Tarık Akan'ın başrollerinde yer aldığı "Yol" başta olmak üzere Şerif Gören'in yönettiği "On Kadın", Tunç Başaran'ın "Uçurtmayı Vurmasınlar" gibi pek çok filmde yer aldı. 

İBB Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Bazı Oyunlar
Dullar : Fitzgerald Kusz - 2010
Coriolanus : Wiliam Shakespeare - 2009
Bernarda Alba'nın Evi : Federico Garcia Lorca  - 2008
Hadi Öldürsene Canikom : Aziz Nesin - 2004
Çın Sabahta : Nezihe Meriç - 2001
Kuyruklu Yıldız Altında : Hüseyin Rahmi Gürpınar\Güner Sümer - 1997
Sular Aydınlanıyordu : Nezihe Meriç 
Tırpan : Fakir Baykurt\Taner Barlas  - 1979
Kocadağlar Ağası : Sabahattin Engin -1967

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0