Prens Harry’de corona virüs şüphesi! Dünya şokta...

Kraliyet görevlerini bıraktıktan sonra Kanada’da yeni hayatlarına başlayan Meghan Markle ve Prens Harry, corona virüse karşı tedbir aldığı haberleri gelmişti. Ancak yakın zamanda görüştükleri bir pilotun test sonuçları pozitif çıkınca tüm gözler onlara çevrildi.

Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini bırakarak Meghan Markle ile Kanada'ya yerleşti. Prens Harry, birkaç gün önce koronavirüse yakalanan oyuncu Idris Elba ile görüşen F1 pilotu Hamilton ile bir etkinlikte buluştu. 

Meghan Markle ve Prens Harry çifti, Kanada'da hayatlarını sürdürürken dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs şüphesiyle karşı karşıya kaldılar.

YARDIMCI TUTMADILAR!

Dünya gündeminin yakından takip ettiği Prens Harry ve eşi Meghan Markle, ABD ziyaretlerini noktaladılar. Çiftin havalimanından inerken yanlarında bir yardımcı bulundurmamaları dikkat çekti.

Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak Kanada-ABD-İngiltere arasında yaşama kararı alan Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Buckingham Sarayı’ndaki ofisi kapatıldı. Harry ve Markle için çalışan 15 kişinin işine de son verildi. İngiliz basınında çiftin bir daha ülkeye adım atmayacağı yönündeki en kuvvetli işaret olduğu şeklinde yorumlandı. İngiltere’nin en çok okunan basın olan Daily Mail, çiftin bu hamlesini ‘Megxit Katliamı’ olarak duyurdu.

ngiliz basınına konuşan çifte yakın bir kaynak, “Görevleri bırakma kararının ardından Buckingham Sarayı’ndaki ofise artık ihtiyaç duyulmuyordu. Detaylar tam olarak netleştirilmiş değil. Yeni bir organizasyon üzerinde çalışılıyor ancak bazı kayıplar olacaktır” denildi.

Prens Harry’nin yıllarca terapi gördüğünü söylediği etkinlik için yaklaşık 400 bin sterlin aldığı öne sürülüyor.

SAATTE 30 MİLYON LİRA KAZANDILAR

Meghan Markle ile Prens Harry, katıldıkları bir panel için 1 milyon dolar (Yaklaşık 6 milyon TL) aldığı haberleri adeta sosyal medyanın gündemine oturdu. Şimdi Harry ve Markle çiftine, ABD'nin önemli bir yayınevinden kitap teklifi geldi. Eğer çift, tanıştıkları günden itibaren yaşadıklarını sansürsüz bir şekilde yazmayı kabul ederlerse 5 milyon dolar (30 milyon lira) kazanacak. 

TV PROGRAMI SUNACAK

Prens Charles'in küçük gelini Meghan Markle, eşi Prens Harry ile Kraliyet'ten ayrıldıktan sonraki ilk projesini belirledi. Markle, Kanada'da yayınlanacak olan bir TV programında ikinci evlilikleri konu alan bir program sunacak.

kraliyet haberleri

kraliyet haberleri

BABA MARKLE'DEN KRALİÇE'YE DESTEK

Prens Harry ile evli olan Kanadalı oyuncu Meghan Markle'nin babası, kızı ve damadının Kraliyet'ten ayrılma kararlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Baba Markle, "Bence Kraliçe'ye zarar verdiler. Onlar için utanıyorum ve Kraliçe için gerçekten üzgünüm. Kraliyet'ten ayrılma kararı çok kafa karıştırıcı, kimsenin bunun nasıl olduğunu veya neden olduğunu anlayabildiğini sanmıyorum. Hiçbir anlamı yok." yorumunda bulundu.

meghan markle ve babası

meghan markle ve babası

KANADA'DA GÖRÜNTÜLENDİ

Prens Harry ve eşi Meghan Markle'nin Kraliyet'teki görevlerinden istifa etmesinin ardından çıkan haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Kanada'ya giden Markle, oğlu Archie ve köpekleriyle yürüyüşe çıktığı bir anda objektiflere yakalandı. Markle'nin mutlu hali, gözlerden kaçmadı.

İŞTE O AN;

meghan markle haberleri

meghan markle haberleri

PRENS HARRY'DEN İTİRAF DOLU AÇIKLAMA

İngiltere Kraliyet'i Prens Harry ve eşi Meghan Markle'nin ayrılık haberleriyle büyük bir sarsıntı yaşadı. Elizabeth'in açıklaması ve çiftin sessizliği ise birçok spekülasyonun çıkmasına neden oldu. Tüm bu olayların üzerine, Prens Harry'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Harry, Kraliyet'ten neden ayrıldıklarını şu sözlerle açıkladı:

"Son birkaç haftada ne okuyup duyduğunuzu hayal dahi edemem. O yüzden gerçeklerin paylaşabildiğim kadarını benden dinlemenizi istiyorum. Bir Prens olarak değil, bire dük olarak değil, sadece Harry olarak. Meghan'a kucak açtınız. Hayatta aradığım mutluluğu ve aşkı Meghan'da bulduğumu gördünüz. Eşim olarak seçtiğim kadın, benimle aynı değerleri paylaşıyor."

kraliyet haberleri

kraliyet haberleri

"Meghan ile evlendiğimizde heyecanlıydık, umut doluyduk, hizmet etmek için buradaydık. Tüm bu nedenlerden ötürü işlerin bu noktaya gelmesi benim için büyük bir üzüntü kaynağı. Kendim ve eşim için Kraliyet ailesi görevlerini bırakma kararını kolay bir şekilde almadım. Yıllarca devam eden zorlukları haftalarca süren görüşmeler izledi."

meghan markle ve prens harry haberleri

meghan markle ve prens harry haberleri

"Biliyorum her zaman doğru seçimleri yapmadım. Ancak bu konuda başka bir seçenek yoktu. Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki, kimseyi terk etmiyoruz. Kesinlikle sizleri terk etmiyoruz. Kraliçemize kamu finansmanı olmadan hizmet etmeyi ümit ediyorduk. Maalesef bu mümkün olmadı. Bu durumun kim olduğumu ya da ne kadar kararlı birisi olduğumu değiştirmediğini düşünerek unutmadan yaşananları kabullendim. Umarım bu anlamanıza yardımcı olur. Ailemi bildiğim her şeyden bir adım geri çektim. Bunu huzurlu bir hayat olmasını umduğum yönde ileri bir adım attım."

KRALİÇE ELİZABETH'İN NİHAİ KARARI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, kraliyetteki tüm üst düzey yetkilerinden feragat eden torunu Prens Harry ve gelini Meghan Markle hakkında ilk kez konuştu. Elizabeth, nihai kararında, "Ben ve ailem, Harry ile Meghan'ın genç bir aile olarak yeni bir hayat kurma arzusunu tamamen destekliyoruz. Çiftin zamanlarının bir kısmını Kanada'da, bir kısmını İngiltere'de geçirecekleri bir geçiş dönemi olması konusunda anlaşıldı." ifadelerine yer verdi.

kraliyet haberleri

kraliyet haberleri

BALMUMU HEYKELLERİ KALDIRILDI

Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Prens Harry, eşi Meghan Markle ile Kraliyet ailesi üyeliğinden çekildiklerini duyurmuştu. Çiftin bu kararı, ülke gündeminde büyük etki oluştururken çiftin Madame Tussauds Müzesi'nde bulunan balmumu heykelleri, müzeden kaldırıldı.

HEM İNGİLTERE HEM KUZEY AMERİKA'DA YAŞAYACAKLAR

İngiltere Prensi Harry ve eşi Meghan Markle, İngiliz kraliyet ailesi üyeliğinden çekildiklerini duyurdu. Çift, bundan sonraki zamanlarını İngiltere ve Kuzey Amerika arasında böleceklerini de belirtti. 

Çift tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Aylar süren derin düşünce ve fikir alışverişi sonucu, bu yıl bir değişim yapma ve bu kurum içinde kendimize daha yenilikçi bir rol biçimlendirmeye başlama kararı aldık. Kraliçe'ye tam desteğimiz sürerken, Kraliyet ailesindeki 'üst düzey' görevlerimizden çekildiğimizi ve ekonomik olarak bağımsızlığımızı kazanma yolunda çalışmaya başlayacağımızı söylemek isteriz."

YARDIM DERNEĞİ KURACAKLAR

Çift İngiltere ve Kuzey Amerika arasında yaşarken, Kraliçe'ye, Milletler Birliği'ne (Commenwealth) ve hamilik yaptıkları yerlere karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edeceklerini de bildirdi. Harry ve Meghan bundan sonraki hayatlarında bir yardım derneği kurmayı planladıklarını da ifade etti.Çift, Instagram takipçilerine hitaben yazdıkları mesajda "Özellikle son birkaç yıldır sizin yüreklendirmenizle, kendimizi bu düzenlemeyi yapmaya hazır hissettik" ifadesini de kullandı ve bundan sonraki gelişmeleri duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

TAKİPÇİLERİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Harry ve Meghan'ın Instagram üzerinden yaptıkları açıklamaya, Instagram takipçileri de yoğun ilgi gösterdi. Açıklamanın 6. saati itibarıyla Instagram paylaşımı 1 milyon 120 binden fazla kez beğenildi, yaklaşık 62 bin yorum yapıldı.

Yorumlarda çifte destek verenler de oldu, Harry'nin "körleştiğini" söyleyenler de... ABD'li iş kadını ve televizyon yıldızı Rosie Rivera "Amacınıza giden yoldaki cesaretiniz hayranlık uyandırıyor" yazdı.

CNN Türk spikeri Gözde Atasoy, 14 gün kuralını çiğneyip yayına çıktı! Gözde Atasoy kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

CNN Türk spikeri Gözde Atasoy, 14 gün kuralını çiğneyip yayına çıktı! Gözde Atasoy kimdir?
'Üvey Baba' dizisinde oynamıştı... Oyuncu Suat Ülhan hayatını kaybetti!

İLİŞKİLİ HABER

'Üvey Baba' dizisinde oynamıştı... Oyuncu Suat Ülhan hayatını kaybetti!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Vatandaş 4 yıl önce

Banane ne yaparsanız yapın