17 Aralık yolsuzluk operasyonu değildi!

TVNET'te yayınlanan Manşet programında, Ali Değirmenci'nin konuğu Prof. Dr. Bekir Berat Özipek oldu.

17 Aralık yolsuzluk operasyonu değildi!
17 Aralık yolsuzluk operasyonu değildi!
GİRİŞ 24.02.2014 16:24 GÜNCELLEME 24.02.2014 16:24

DİNLENME SKANDALINDAN HERKES DEHŞETE KAPILMALI!

Ali Değermenci: Bu kadar büyük bir dinleme skandalını görünce ne düşündünüz?

Bekir Berat Özipek: Yani dehşete kapılıyor tabi insan. Ben haberdar değildim arkadaş twitter'dan yazmış. Önce anlayamadım. Buraya geldiğim zaman gazeteleri manşetleri görünce anladım ne kadar derin bir operasyon olduğunu. Aslında herkesin dehşete kapılması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum.

17 ARALIK OPERASYONU BİR YOLSUZLUK OPERASYONU DEĞİLDİ

Ali Değermenci: 17 aralık öncesine dönük bir cemaat algısı vardı.17 aralık operasyonundan sonra algı nasıl değişti?

Bekir Berat Özipek: Bir gerilim olduğu zaten aşikârdı ama cemaatin bu kadar bariz bir şekilde bir operasyonu emniyet üzerinden yürüteceğine dair bu kadar yapmazlar gibi bir beklenti vardı Dershane tartışma veya diğer tartışmalar olduğunda orada herkes doğru olanı ifade etmeye çalıştı. Ben mesela dershane konusunda hükümetin yaptığının çok yanlış olduğunu söyledim. Ve bunu defalarca yazdım da. Bugün dershaneler ile ilgili bir tartışma olsa eski koalisyonu yanında bulamayacak.  Mesela dershane meselesinde beraberce hükümetin tasarrufu eleştirilmişti. Ben dershane konusu olduğunda yine aynı şeyi yazarım ama muhtemelen birçok insan aynı şeyi yazmayacaktır. Dershane 17 Aralık operasyonda dehşet verici bir şeydi gerçekten.  Çünkü sevin ya da sevmeyin oy verin ya da vermeyin seçilmiş bir siyasi iktidarın yine bürokrasi içinde bir odak tarafından alaşağı edilmesi istendiğini gördük. Bunu yapanın yüzde kaçı cemaattir, yüzde kaçı eski Türkiye'nin derin unsurlarıdır aslında bununda çok önemi yok. Benim gördüğüm 17 Aralık operasyonu bir yolsuzluk operasyonu değildi.

Özipek, “Sevin ya da sevmeyin oy verin ya da vermeyin seçilmiş bir siyasi iktidarın yine bürokrasi içinde bir odak tarafından alaşağı edilmesi istendi” dedi ve “17 Aralık operasyonu bir yolsuzluk operasyonu değildi” diye ekledi.

http://youtu.be/iXNuS9mneao

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti