Avrupalılar delirdi: Birinci Cumhuriyet yıkılıyor

Rejim tartışmalarıyla çok uzun yıllarını kaybeden Türkiye, Batı tarafından yine aynı kısır döngünün içine sokulmak isteniyor.

Avrupalılar delirdi: Birinci Cumhuriyet yıkılıyor
Avrupalılar delirdi: Birinci Cumhuriyet yıkılıyor
GİRİŞ 13.08.2016 01:06 GÜNCELLEME 13.08.2016 03:28
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından Türkiye'de yaşanan birlik beraberlik atmosferi özellikle Batı medyası tarafından tuhaf şekilde çarpıtılarak farklı bir görünüme sokulmaya çalışılıyor. 

Yenikapı Demokrasi ve Şehitler mitinginde AK Parti, MHP ve CHP'nin lider kadrolarıyla birlikte verdiği demokrasi ve barış fotoğraflarını ısrarla gözardı eden Batı medyasında tek elden çıkmış gibi manipülatif analizler göze çarpıyor.

KEMALİSTLERİ KIŞKIRTMA ÇABASI

Geçtiğimiz günlerde İngiliz Times'ın yayınladığı bir haberde Kemalizm ve laikliğin Türkiye'de artık tehlikede olduğu öne sürülmüştü.

Dün ise Alman DW'nin internet sitesinde benzer bir haber-analiz dikkat çekti. 

"Birinci cumhuriyet yıkılıyor mu" başlığının atıldığı haberde, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) Berlin Bürosu Direktörü Josef Janning'in görüşlerine başvuruluyor.

Janning şöyle diyor: 

"BATI YENİ TÜRKİYE GERÇEĞİNİ KABUL ETMEKTE ZORLANIYOR"

“Birinci Türkiye Cumhuriyeti, Kemalist Türkiye yıkılıyor, İkinci Cumhuriyet’e doğru yol alıyoruz. Belki yeni devlete ‘Erdoğan Cumhuriyeti’ diyeceğiz ve bu tıpkı Kemalist Cumhuriyetin ilk döneminde olduğu gibi, güçlü devlet yapısı inşa edilmesini hedefleyen otoriter bir sistem olacak.

İnşa etmek istediği kamu idaresinin AKP’nin devlet algısıyla örtüşmesini istiyor. Erdoğan’ın devletinde kamu hayatında dinin rolü olacak ama devlet üzerinde dini denetim olmayacak. Çünkü mollaların denetimde olan bir başkan olmak çıkarına değil.

Batı yeni Türkiye gerçeğini kabul etmekte, bu Türkiye ile angaje olmakta, sorumlu ve ılımlı bir süreci teşvik etmekte zorlanıyor."

BATI'DA SİSTEMATİK ALGI ÇALIŞMASI

İngiliz medyası gibi Alman medyasının da darbecilerin vahşetini görmezden gelmesi, demokrasi için sokaklara dökülen, tankların üzerine çıkan, canlarını feda eden vatandaşlardan bahsetmemesi, buna karşılık Türkiye'de baskıcı bir yönetimin olduğunu iddia etmesi ve darbecilerin hakkını savunma gayreti dikkat çekiyor.

YORUMLAR 105
  • vatandas7 7 yıl önce Şikayet Et
    3 milyon suriyeliyi avrupaya postalayacagiz insallah
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Kurtuluş savaşını İMANLI MİLLETİM verdi ne idüğü belirsizler sahip çıkıp 80 sene bizi esir aldı. Bu defa öyle olmayacak.
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sinirlari acip ab yi dagitmamiz lazim
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke Avrupa,Amerika ve İsrail'in projesi bir ülkedir,bizi yıllarca yalan ve palavralarla uyuttular örneğin Kemalizim Munis Tekinalp esas ismi Moiz Kohen (yahuidi)olan birisinin eseridir daha niceleri
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca bu Millet Devletsiz Kalmamıştır ve Kalmayacaktır İnşaallah.Devletsiz kalırsan hani Çobanın oyu ile benim oyum bir olurmu diyen Şezlong'da yatanlar varya Merak etmesinler Mutlaka bu Millet Yeni Devleti kuracak bir ÇOBAN OSMAN çıkarır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…