'Diriliş Ertuğrul' oyuncuları Esenler'de!

TRT 1'in sevilen dizilerinden Diriliş Ertuğrul'un oyuncuları, Esenlerli sevenleriyle buluştu.

'Diriliş Ertuğrul' oyuncuları Esenler'de!
'Diriliş Ertuğrul' oyuncuları Esenler'de!
GİRİŞ 12.06.2017 09:04 GÜNCELLEME 12.06.2017 09:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TRT 1'in sevilen dizilerinden Diriliş Ertuğrul'un oyuncuları, Esenler Belediyesi'nin "Ramazan Birlikte İyiliktir" sloganıyla düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında söyleşi programına konuk oldular. Dizide "Bamsı" karakteri ile gönülleri fetheden Nurettin Sönmez, "Aliyar" karakteri ile izleyenlerin beğenisini kazanan Cem Uçan ve "Aslıhan" karakterini canlandıran ve başarılı performansıyla göz dolduran "Gülsim İlhan Ali", Esenler Dörtyol Meydanı’nda sevenleriyle bir araya geldiler.

DİRİLİŞ DİZİSİ, BİR TEFEKKÜRÜ YANSITIYOR

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin, gençlerde olumlu bir etki bıraktığını söyleyerek, "Biz bu ülkede zaman zaman inançlarımızın, değerlerimizin yıprandığını ya da yıpratıldığına şahit olduk. Zaman zaman bizim coğrafyamızda inancımızın yok sayılmak istendiğini, değerlerimizin ötekileştirilmek istendiği günleri yaşadık. Bu topraklarda öyle acıları bize yaşattılar ki ne olduğumuzu anlamak yerine nereye varacağımızın tereddütlerini bize yaşattılar ama hamd olsun devran değişti. Artık bu toprakların çocukları kendi değerlerini ortaya çıkartarak insanlarla paylaşmaya başladılar. Daha önce çocuklarımız değişik dizilere mahkum olarak kendi medeniyetimizi değil başka empoze edilen medeniyetin tınısı ile büyürken artık kendi medeniyetimizin tınılarıyla büyümeye başladı. Ben şuna inanıyorum ki yaklaşık iki yıldır devam eden TRT'nin 'Diriliş' dizisinin doğrularla inşa edilmiş sözleri bu milletin her bir çocuğunun yüreğinde farklı bir iz bıraktı. 'Diriliş', sadece bir dizi değil bir tefekkürü de yansıtıyor" diye konuştu.

BAMSI NEDEN ÇİFT KILIÇ KULLANIYOR?

Göksu'nun konuşmasının ardından 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin başarılı oyuncuları meydanı dolduran binlerce vatandaşın alkışları ve dizinin sevilen müziği eşliğinde sahnedeki yerlerini aldılar. Vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan ekip, samimi tavırlarıyla Esenlerliler'in gönlünü kazandı. Dizide "Bamsı" karakterini canlandıran Nurettin Sönmez, kendisine yöneltilen, "Neden çift kılıç kullanıyorsun?" sorusunu, "Çünkü hizmet büyük" diye cevapladı.

HAYATINIZ 'DİRİLİŞ' GİBİ OLSUN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, dizideki rolleriyle izleyenlerin gönüllerini fetheden oyunculara bunu devam ettirmeleri için bir tavsiyede bulundu. Göksu, "İnsanlar sizi çok sevdiler. Bu sevgiyi kazanmak kolay değil. İnşallah hayatınızın her döneminde 'Diriliş' gibi olursunuz" dedi.

"SONSUZA KADAR HÜRRİYET, SONSUZA KADAR ADALET"

Sevilen oyuncular, meydanı dolduran anne babalara çocuklarına at binme ve ok atma gibi ata sporlarını öğretmelerini önerdiler. Ekip, programın sonunda, "Sonsuza kadar hürriyet, sonsuza kadar adalet" nidalarıyla, Esenlerli sevenleriyle toplu selfie çekti.

TASAVVUF KONSERİ VE SEMA DEVRANI

Gecenin sonunda, sanatçı Ubeydullah Sezikli bir tasavvuf müziği konseri gerçekleştirdi. İstanbul Sema Grubu da, yaptıkları sema devranıyla izleyenlerin beğenisini kazandı.

YORUMLAR 1
  • melisa 6 yıl önce Şikayet Et
    çok seviyorum bu diziyi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır