Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması başlıyor

TRT1’in Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek ekranlara getirdiği; “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”, özgün formatıyla ikinci sezonda tüm izleyicilerine merhaba diyor.

Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması başlıyor
Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması başlıyor
GİRİŞ 02.11.2017 17:08 GÜNCELLEME 02.11.2017 17:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

‘Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın yeni sezon, ilk bölümü bu akşam 23.00’da TRT 1 ekranlarından yayınlanacak.

Her hafta Perşembe günü izleyicisine Kur’an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde 5 kişi yarışacak ve 1. olanlar ay finaline katılacaktır. Ayrıca jüri üyelerinin her birinin başarılı bulduğu bir yarışmacıyı sadece ay finaline gönderme hakkı olacak. Her ayın son Perşembe’sinde ise ay finali gerçekleşecek.

YARI FİNAL MAYIS AYINDA, BÜYÜK FİNAL İSE KADİR GECESİNDE!

Ay finallerinin birincileri mayıs ayında gerçekleşecek olan yarı finalde yarışacaklar. Yarı finale katılan 6 yarışmacıdan en yüksek puan alan ilk 4 finalist, Kadir Gecesi yayınlanacak olan Büyük Yıl Finaline katılacaklardır.

Programın jüri koltuğunda İlhan TOK, Osman EĞİN, Mehmet Ali SARI ve Halil NECİPOĞLU oturacak. Ay finalinde ise Osman Şahin’ de jüriye dahil olacak. Ayrıca, Diyanet İşleri Bakanlığından gelen, her biri alanında uzman imam hatip ve kuran kursu hocalarından oluşan stüdyo seyircileri de yarışmacılara oy/puan verip değerlendirmeye katkıda bulunacaklardır.

BÜYÜK FİNALDE YARIŞMACILARA HEDİYE VERİLECEK

Yıl boyunca seyircisine tilavet ziyafeti yaşatacak olan Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması aynı zamanda yarışmacılarına hediye verecek. Büyük finalde 1. olan yarışmacı 50 tam altın, 2. olan yarışmacı 25 tam altın ve 3. olan yarışmacı İse 15 tam altın hediye edilecek.

Her hafta Perşembe gecesi ekrana gelecek olan ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’, ilk bölümü ile bu akşam 23.00’da TRT1 ekranında!

YORUMLAR 1
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    Hala nelerle uğraşıyoruz, bence Kuranı anlama yarışması yapılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim