Prof. Dr. Canan Karatay, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına katıldı. Sağlık konusunda tartışılan açıklamalarına imza atan Canan Karatay'a Kübra Par'dan ilginç bir soru geldi. Kübra Par, kolesterol konusunda Karatay'a “Siz eleştiren doktorların hepsi yanlış, bir tek siz mi doğrusunuz?” sorusunu sordu.

Karatay ise Kübra Par'ın sorusuna şu sözlerle yanıt verdi;

“Ben öyle bir şey söylemiyorum. Yalnız kolesterol yüksekliğinin faydalı olduğunu söylüyorum. Bilimsel olarak da bu gösterilmiş. Kardiyolog Dr. Murat Kınıkoğlu'na da sesleniyorum, esas kalp krizinin sebebi şeker ve trans yağlardır. Bitmedi, lafım bitmedi. Yüksek kolesterollü kadınlar ve erkekler uzun yaşıyor. Kolesterol bütün hücrelerin yapısında vardır. Kalp krizi geçiren kişilerin yarısının kolesterolü düşüktür. Damar tıkanıklığı olmayan hastalarımızın da yarısının kolesterolü yüksektir.”

Yorumlar 13 Yorum Var
  • realist 07.01.2018 10:35
    Canan hocaya sonuna kadar katılıyorum. Şekerli unlu gıdalardan uzak durmak gerek. Et, hayvansal yağlar, tereyağ, sızma zeytinyağı ise insan için olmazssa olmaz zorunlu gıdalardır. Elbette herşeyin fazlası zarardır, suyun bile. Doğruyu dokuz köyden kovarlarmış. İlaç firmaları ve onları kölesi olmuş hekimler saldırmaya devam etse de biz Cana Karataya inanıyoruz.
  • H.B.V. 06.01.2018 15:18
    Doktorlar İnsanlara ,Hastalık nedir bilmeyen Türk,ün en baş besini Eti yedirmiyorlardı?Çoğu insan Et yemeye yemeye Vejeteryan oldu Bağışıklık sistemleri zayıfladı her Hastalığa açık hale geldiler zaten günümüzde insanlarda hastalık çığ gibi? Karatay Hocam Hasta olmamak için Eti ,Doğal yağı ile berraber yiyin diyor?.
  • Ozge 06.01.2018 15:15
    Herkes tereyağı sağlığa zararlıdır derken karatay hocamız aksini iddia etti.o zaman da herkes ona karşı cephe almıştı.. ne oldu..Yine o hakli çıktı..
  • Yusuf 06.01.2018 01:08
    Ben hocaya katılıyorum
  • Kezban 05.01.2018 21:33
    Karatay hoca doğru söylüyor gerçekten bu na inanın neden yalan soylesin insanları bilinçlendiriyor
Daha fazla yorum görüntüle